Oktoberfesten

I fjol gjorde han 24 poäng på 47 grundseriematcher.
I år tog det Linus Klasen 15 matcher att slå sitt poängrekord.
Sex raka segrar blev sju – tack vare en glödhet stjärnforward.
– Jag kan inte klaga, säger Klasen.

Linus Klasen trivs i oktober. På nio matcher har puckkonstnären från Huddinge svarat för 20 poäng, tre av dessa kom mot Växjö. ?Foto: Pic-Agency Sweden

Linus Klasen trivs i oktober. På nio matcher har puckkonstnären från Huddinge svarat för 20 poäng, tre av dessa kom mot Växjö. ?Foto: Pic-Agency Sweden

Foto: Pic-Agency Sweden

VÄXJÖ/ISHOCKEY2013-10-24 22:33

Linus Klasen har haft en fantastisk höst – och framför allt under oktober månad har Luleås stjärnforward briljerat. På nio matcher har Klasen stått för 20 poäng och stundtals har den lille teknikern sett ostoppbar ut.

Mot Växjö fortsatte den fina sviten – trots att det var hemmalaget som tog ledningen och skapade flera fina chanser i första perioden. Men i den andra ronden vaknade Klasen.

4 Först satte han själv kvitteringen med ett skott i bortre krysset under spel i numerärt överläge innan Cam Abbott gav Luleå ledningen i matchen.

4 Sedan spelade han fram den specielle Växjödödaren Niklas Olausson till 3–1.

4 Och i tredje periodens inledning slog han ett öppnande pass som Per Ledin sedan skickade vidare till Olausson för 4–1.

– Det har blivit några såna där mål, Chris gör ett fantastiskt jobb framför målet. Jag har mycket puck och känner mig i bra form. Jag kan inte klaga, säger klasen.

Under fjolårets grundserie hade Klasen det en smula jobbigt, för att explodera i slutspelet. Då stod Klasen för 24 poäng (10+14) på 47 matcher.

Efter bara 15 matcher i årets grundserie har han redan slagit sitt eget poängrekord i Luleåtröjan.

”Studsar rätt för mig”

– Jag skapade mycket i fjol, men det ville sig inte riktigt. Då spelade jag inte så mycket i samma kedja, nu har jag hittat en bra kemi med Olausson och Ledin, det är lätt när man tänker hockey på samma sätt.

Niklas Olaussons poängsvit mot Växjö håller i sig. Två nya mål för Olausson gör att Luleåcentern nu har sju mål och två assist på de sju senaste matcherna mot smålänningarna.

– Det studsar rätt för mig…

Du kommer inte undan med det längre.

– Näe, snart börjar man tro på något. Men samtidigt vill man inte prata för mycket om det, då har man minus tre nästa gång här nere och rör inte pucken…

Ni lyckas vända trots tidigt underläge.

– Ja, Rautio räddar ju oss i första, de kan göra både två och tre mål där och då blir det tufft att vända. Men från 1-1 är det vår match, då tar vi över och det är riktigt starkt.

?PELLE JOHANSSON

Klasens galna oktober:

Leksand (h) 1+0.

AIK (b) 1+1.

Brynäs (b) 1+0.

Örebro (h) 0+2.

Färjestad (h) 1+1.

Linköping (b) 2+1.

HV71 (h) 0+1.

AIK (h) 2+3.

Växjö (b) 1+2.

Totalt: Nio matcher, 20 poäng (9+11).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!