Trots skadan – Majorov fick EM-biljett

Alexander Majorov missade helgens SM på grund av skada. Ändå är fick han i går sin EM-biljett.

Foto: Linnea Bergenudd

Västerås/Konståkning2014-12-14 17:04

Luleås konståkningsstjärna Alexander Majorov har haft skadekänningar i en hälsena hela hösten. Han tvingades tacka nej till helgens SM-tävlingar i Västerås och för bara någon månad sedan sa han till NSD att EM – som avgörs i Stockholm nästa år – är i fara.

Men i går fick han ändå en EM-biljett. Majorov togs ut i truppen tillsammans med systrarna Joshi och Viktoria Helgesson.

– Det är jätteskönt. Det har varit målet hela säsongen. Jag har haft mina motgångar men har jag gjort allt för att ta mig dit, sa Joshi om EM-biljetten till TT.

Svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist var nöjd med det hon fick se i Västerås och ser fram emot EM i Globen i slutet av januari.

– Det känns jättespännande. På de flesta ställen i världen brukar hemmaåkarna kunna prestera lite bättre och få lite bättre poäng. De tre ryskorna blir jättetuffa och Finlands stjärna Kiira Korpi är tillbaka. Men sedan är det en öppen historia, sa hon till TT.

I Alexander Majorovs frånvaro slog lillebror Nikolaj till under SM-tävlingarna. Han vann guld i ungdomsklassen utan några som helst problem. Klubbkompisen i Luleå KK, Clara Callne slutade sexa i juniorklassen. Då klättrade hon från elfte plats efter korta programmet som var en besvikelse.

– Det var en otroligt skön känsla av revansch att få visa SM-domarna vad jag egentligen kan, säger Clara Callne i ett pressutskick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!