Luleå Hockey visade form i Finland: "Jobbar stenhårt"

Hon gjorde tre mål på två perioder – och Luleå Hockey vann dubbla matcher mot Kärpät. Då hyllas stjärnforwarden Michelle Karvinen av tränaren Fredrik Glader. "Hon visar en otrolig arbetskapacitet", säger han.

Michelle Karvinen

Michelle Karvinen

Foto: Pär Bäckström

Uleåborg/Ishockey2016-08-21 21:26

Den regerande svenska mästaren Luleå Hockey/MSSK visade klass under helgens två träningsmatcher.

Motståndet stod finska Kärpät för. Men det var inget snack om vilket som var det bästa laget.

I det första mötet tog Luleå kommandot direkt. Redan under den första perioden dunkade det gästande gänget in tre mål - två av dem från stjärnforwarden Michelle Karvinen i boxplay.

Luleå vann slutligen med siffrorna 6–1 och Karvinen svarade totalt för tre mål på bara två perioder.

– Karvinen sliter oerhört. Hon visar en otrolig arbetskapacitet och jobbar stenhårt över hela banan. Tillsammans med många andra så klart. Många av dem nya var riktigt bra. Det var kul att se, säger tränaren Fredrik Glader.

Han fortsätter:

– Vi har gått igenom försvarsspelet och spelet utan puck framför allt på träningar. Jag tycker att vi fick bra svar här. Vi gör mycket bra saker och i den fas som vi är just nu så är det här en riktigt bra match.

Under söndagens möte med samma Kärpät blev inledningen desto tuffare. Hemmalaget dominerade starten av matchen och tog också ledningen med 1–0 sex minuter in i den första perioden.

Mittenakten blev mållös. Men i period nummer tre tog Luleå Hockey över totalt. Med 7.53 på klockan kvitterade Ronja Savolainen till 1–1.

–1 för sitt lag - och med bara sekunder kvar av matchen fastställde Linn Peterson slutresultatet 3–1 i tom kasse.

– Med tanke på vår passiva start så är det en enorm styrka att komma tillbaka och ändå ta tag i det som vi gör. Vi är ganska överlägsna i den sista perioden, säger Glader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!