Förlust - igen

Efter 0-3 mot jumbon Mallbacken.Då åkte Piteå till Stockholm och pressade världslaget Tyresö på poäng - men föll med 1-2.- Det är otroligt starkt att komma in i matchen igen, vi är första laget som gör det borta mot Tyresö, säger tränaren Stellan Carlsson.

TYRESÖ/fotboll2013-05-10 06:00

Tyresö är ett av världens bästa kvinnliga fotbollslag Men laget har en motståndare som det numera alltid blir tufft mot - Piteå IF.

I en försäsongsmatch skrällde Piteå och vann med 2-1.

Nu förlorade laget med omvända siffror.

- Den som ser till bollinnehav hade tyckt att en poäng för oss hade varit en stöld, men jag ser till fajterhjärta och då hade det inte varit det, säger Carlsson.

Piteå försökte trycka upp anfallet och mittfältet i slutminuterna i jakten på en kvittering.

June Pedersen slog en frispark som damp ner till Anna Westerlund i straffområdet, kalabalik utbröt men till slut fick Tyresö med mycket möda bort bollen utan att Piteå lyckades avsluta mot mål.

- Det var verkligen nära med sista chansen, synd att den inte gick in, det var inte så långt ifrån en poäng för oss, säger Faith Ikidi.

- Det var helt klart nära i slutet, säger målvakten Lydia Williams.

Nu blev det en hedersam förlust.

- Vi har bevisat att vi kan störa och vinna över alla lag i serien, säger Williams.

Piteås taktik var precis som vid segern i träningsmatchen. Stenhårt arbete över hela planen, tajt mellan lagdelarna och offensivt var chansen längre bollar mot Clara Markstedt och att utnyttja fasta situationer.

Första 15 minuterna klarade sig Piteå bra. Tyresö kom visserligen runt mycket på kanterna men PIF höll försvaret centrerat. Sedan blev det problem.

- Tyresö gjorde en fantastiskt bra första halvlek och gjorde det svårt för oss. Vi låg för långt ifrån och blev passiva i pressen och att vi inte drog på oss en enda frispark i första halvlek säger en del, menar Carlsson.

Till slut orkade Piteå inte hålla undan.

"De tappar fart"
Tyresö kom runt på högerkanten och Hermos Fuentes nådde högst på bollen och nickade in 1-0 i bortre hörnet. Tid: 26 minuter.

2-0 kom nio minuter senare. Veronica Boquete hittade ytan framför Piteås backlinje som inte hann upp i press. Hon siktade och prickade målvaktens bortre hörn. Vackert.

Första minuterna av andra halvlek skapade Tyresö farligheter i varje anfall. Sedan kom Piteå in i matchen. Tyresös anfall blev tempofattigare och målchanserna färre och mindre farliga.

- De tappar fart och vi hittar passningarna bättre, det syntes redan i slutet av första halvlek, säger Carlsson.

Men Piteå hade inte skapat någon direkt målchans. Den långa bollen mot Markstedt kom tidigt vilket gjorde att övriga laget ofta hade svårt att hinna upp då hon satte fart mot mål. Piteås bästa vapen var frisparkar som June Pedersen från långt håll drog mot mål.

I 57:e minuten lyfte hon in bollen. Carola Sörberg i Tyresös mål tvekade - Anna Westerlund hann före och efter en studs nickade hon bollen i en båge över målvakten. En exakt kopia av Westerlunds mål när lagen möttes i träningsmatchen.

Piteå hade reducerat och ett litet halmstrå fanns plötsligt att greppa.

Piteå försökte trycka upp, blottade sig en del bakåt och framåt blev det kalabalik i straffområdet en gång men bollen gick aldrig in.