"Det känns riktigt bra"

Den gångna helgen korades Sveriges nya mästare i brottningens fristil i Trollhättan. Det var glest med norrbottningar i startfältet men de som fanns på plats presterade desto bättre.- Jag hade inga förväntningar, säger nyblivne svenske mästaren Houssam Ali.

TROLLHÄTTAN/BROTTNING2013-05-08 06:00

Med 157 invägda brottare från 47 klubbar över hela landet sparkade fristils-SM för ungdomar, juniorer och seniorer igång i lördags. Endast fem brottare från länet fanns på plats men det skulle visa sig att lika många medaljer skulle få fraktas hem till Norrbotten.

Under lördagen brottades senior- och ungdomsklasserna. Dagens stora utropstecken var Houssam Ali från Gällivare, som tog sig hela vägen till final i den stenhårda viktklassen seniorer 66 kg, med bland andra landslagsmannen Sebastian Brandström invägd. Juniorbrottaren Houssam - som vann juniorklassen i 66 kilo - brottades övertygande och vann sina tre matcher på vägen till finalen där dock stockholmaren Ammar Alwan drog det längre strået och Houssam fick nöja sig med en silverpeng.

Viitanen imponerade
- Jag hade inga förväntningar på att jag skulle ta medalj i seniorklassen eftersom jag inte gick i min riktiga viktklass. Det känns riktigt bra, tyckte Houssam efter finalen.

19-årige Houssam har bland annat representerat Sverige på ungdoms-VM i fristil men ska till följd av goda resultat nu även få chansen att visa vad han går för i det grekisk-romerska juniorlandslaget då Nordiska Mästerskapen går av stapeln i skånska Eslöv.

- Jag är riktigt taggad och jag kan gå långt, bara jag brottas på mitt sätt, säger han själv förhoppningsfullt.

En annan som gjorde bra ifrån sig under lördagen var ungdomstungviktaren Mattias Viitanen från Haparanda. Mattias - som har flera års bakgrund i ungdomslandslaget i grekisk-romersk stil - fallbesegrade enkelt Trollhättans Ghani Ahmadi i finalen och kunde titulera sig svensk ungdomsmästare i fristil.

- Det var en förhållandevis enkel match. Det är lite svårt att brottas fristil då jag inte är van vid det, speciellt att försvara mot bendyk och andra typiska fristilsgrepp, säger Viitanen.

Haparandas Samuli Saukkoriipi slutade femma i Ungdom 50 kg och Rahman Khashei från Karungi, fick med sig ett brons från Junior 60 kg och en fjärdeplats i seniorer 55 kg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!