Full pott direkt för Tilda Wahlberg

Tilda Wahlberg och hästen Gaius F har vunnit lopp tidigare. Segern i Boden i lördags var dock den första som egen amatörtränare.

Gaius F och kusken/tränaren Tilda Wahlberg var huvudet högre än sina konkurrenter i V4-2.

Gaius F och kusken/tränaren Tilda Wahlberg var huvudet högre än sina konkurrenter i V4-2.

Foto: Bosse Lundkvist

Trav2020-04-04 19:32

– Det gick ruskigt fort runt sista sväng. Avslutningen var nog nere i 08-tempo, kommenterade Tilda Wahlberg.

Kiara Sånna och Jens Nilsson var annars ekipaget som tog hand om kommandot i V4-2. Den rutinerade amatörkusken Nilsson tilläts maska bort ett och ett halvt varv och fintade alla utom 19-åriga kusklöftet Wahlberg på de tomma läktarplatserna som omgav ovalen. Tilda lät sin Gaius F lunka med i draget bakom. Gick sedan i närkamp runt slutsvängen och på upploppsrakan var det aldrig något snack. Gaius F vann utan problem.

– Han hade en start i västen efter vintervilan. Gaius F kändes fin hela vägen och var riktigt bra idag, berömmer Måttsundstjejen vars mamma Lisa tidigare managerat familjens hästar i form av amatörtränare.

– Men nu har Tilda tagit över den biten, berättade Lisa Wahlberg.

Tilda Wahlberg går tredje och sista året på Wången, hästnäringens riksanläggning i Jämtland. Hon har tillbringat några veckor i Frankrike där hon praktiserat hos en handfull olika tränare.

– Jag skulle gärna stannat några veckor till, men nu är det skola på distans som gäller här hemma, berättade Wahlberg på stallbacken samtidigt som Gaius F och nära andra hästar lastades på transporten.

Tilda Wahlberg hade en dubbel på gaffeln men Promising W.F galopperade i ledningen dryga varvet från mål i V4-4.

– Han var inte trött i det läget men tappade aktionen, konstaterade hon.

En dubbel och en seger med en stall W.F-häst blev det istället för lärlingen Antero Heinonen. Han vann V4-3 med chefen Petri Salmelas Rhapsody Ås. Ekipaget fick tagi ledande Västerbo Exclusive i sista steget. En virvlande spurt serverade även Anteros uppsittning Weasel W.F som enkelt kopplade grepp på storfavoriten Oki Hörda i V5-3.

Det blev dryga tusenlappen i såväl V4 som V5-spelet.

Gunnel Fredriksson öppnade dagen när hon vann med Olindos efter en stark långspurt. Amatören Nils Westerberg avslutade V4-spelet med favoriten Simb Marilyn innan kollegan Mikael Lindqvist fortsatte i V5-1 med en annan favorit, kallblodet Ravn Jahn. 

Tävlingsdagens i särklass vassaste prestation stod Garret Mix för i montéloppet (V5-2). I debuten i den disciplinen travade den tidigare unghästtoppen hos Stig H Johansson strålande 13,9 under sadel.

– Det här är nog den bästa häst jag ridit i monté, sa ryttarinnan, SM-vinnaren, Erica Guldhag när hon lämnade över Garret Mix till tränaren Jens Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om