Mål igen – då hyllar han radarpartnern

I tre matcher har Luleåduon kamperat ihop i Asplöven.
Resultatet: Tre raka segrar och sex poäng från Peter Cehláriks klubba.
Då hyllar han samarbetet med Lucas Wallmark.
– Vi ser hockey på samma sätt, säger Peter Cehlárik.

Foto:

Timrå/ishockey2013-10-03 22:41

Det såg länge ut som att Asplöven skulle få lämna Timrå utan poäng. Men gästerna svarade för en imponerande vändning och tog hem två poäng. En vändning där Peter Cehlárik i allra högsta grad var inblandad, Luleålöftet gjorde det viktiga 1–2-målet och har nu gjort sex poäng i de tre senaste matcherna.

– Just nu känns allting väldigt bra, jag har mer och mer hittat min roll och det är riktigt kul att spela hockey säger en nöjd Cehlárik efter matchen.

Men det började allt annat än bra. Efter bara 58 sekunder gjorde Nils Bergström 1–0 och innan perioden var över hann även Per Hallin med att hitta rätt bakom Joni Puurula. Det var en period man var allt annat än nöjd med enligt Cehlárik.

”Hittat mitt spel”

– Vi börjar inte alls bra idag, tempot var inte alls där och Timrå var bättre än oss. Efter första perioden så kände vi alla att vi måste lyfta oss inför de kommande perioderna, säger han.

I den andra perioden var det ett helt annat Asplöven publiken fick se och efter drygt sex minuter hittade Cehlárik målet, snyggt framspelad av Olov Lundqvist.

– Jag var lite för fokuserad på att göra poäng i de första matcherna men jag har mer och mer hittat mitt spel och nu har det börjat lossna. Det är alltid kul att få göra mål, det är en viktig del av mitt spel. Sen är det extra lätt att spela när man får spela med Lucas (Wallmark). Vi ser hockey på samma sätt och vi trivs verkligen med att spela ihop.

Luleå Hockey är målet

I den tredje perioden backade Timrå hem och försökte bevaka sin ledning. Hemmalaget fick en jättechans att avgöra när man fick spela fem mot tre i 1.24 men Asplöven redde ut stormen och kunde istället kvittera i numerärt överläge genom Jesper Dahlroth, som var tillbaka på sin föredetta hemmaplan. Matchen gick till förlängning och där avgjorde Anders Grönlund för Asplöven.

– Vi kände att vi skulle ta poäng när vi redde ut tre mot fem under lång tid. Att vi sen kan fortsätta att spela bra och vinna matchen var väldigt skönt, säger Cehlárik.

Asplöven behöver inte vara alltför oroliga för att tappa sin målskytt inom den närmaste framtiden. Luleå och spel i SHL är målet för Cehlárik men just nu ligger fokus på Asplöven.

– Givetvis är SHL och Luleå Hockey ett stort mål för mig. Men det är tränarna som avgör när jag ska spela där. Fram till att jag hör något från dem så kommer jag göra allt jag kan för att vi ska fortsätta vinna matcher med Asplöven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!