Succén – Luleåspelaren poängbäst i U18-EM

BG Luleås talang Matilda Ekh har gjort succé hittills i U18-EM i Nordmakedonien. Sverige har vunnit samtliga matcher och Ekh leder poängligan, med 73 efter fyra matcher spelade.

10 juli 2019 10:29

Med ett poängsnitt på 18.3 per match, är det bara två schweiziska spelare som kan matcha 17-åriga Ekh, i B-divisionen. Det är Ymke Brouwer och Emma Chardon, som har samma snitt på en match färre spelad.

Sanna Ström, BG Luleå, har också varit en bärande del i det svenska lag som har vunnit fyra raka matcher. Ström har ett poängsnitt på 8.3, tredje bäst i landslaget.

Robin Sandberg sa tidigare under sommaren att Ekh kan bli aktuell för Luleå Basket redan i vinter.

– Jag vet inte vad BG kommer säga där. Men hon är en jätteduktig spelare och jag hade henne i landslaget i sommar. Där får BG säga om de tycker att det skulle vara aktuellt. I sådana fall får vi ta det i beaktning och se om vi kan erbjuda någon form av roll.

Han fortsätter:

– Jag tror inte att det är omöjligt från vår sida men det är de (BG Luleå) som måste ta första steget. Om de gör det eller inte, det får vi se.

Luleåspelare i landslagstruppen

Alma Elsnitz, RIG Luleå, Matilda Ekh, RIG Luleå, Sanna Ström, RIG Luleå, Lovisa Fjellner, RIG Luleå, Freja Werth, RIG Luleå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Tjärnberg