Rivalerna från förr delade på medaljerna i alpina DM

David Öhman och Viktor Gabrielsson, båda födda 1993, har haft många duster som ungdomar i de alpina backarna. Nu har de tagit klivit in junioråldern och i helgens DM i Storklinten tog de varsin seger.David från Luleå vann slalom och Viktor från Piteå tog revansch i storslalom.

Två alpina mästare i Storklintens DM-tävlingar: Viktor Gabrielsson, Piteå och David Öhman, Luleå. Åkningen kändes bra. Slalom har fungerat fint på sistone, sa David, som tog sitt andra DM-tecken.

Två alpina mästare i Storklintens DM-tävlingar: Viktor Gabrielsson, Piteå och David Öhman, Luleå. Åkningen kändes bra. Slalom har fungerat fint på sistone, sa David, som tog sitt andra DM-tecken.

Foto: Leif Hammarström

STORKLINTEN2009-02-02 06:00
Ett tunt startfält innebar att man slog ihop junior- och seniorklasserna och duon övertygade stort. Men i lördagens slalom utmanades de rejält av Viktor Fahleson, David klubbkamrat, som ledde, men körde ur i andra åket.
- Åkningen kändes bra. Slalom har fungerat fint på sistone, sa David, som tog sitt andra DM-tecken.
David vann med 1,70 före Viktor och nu siktar han på YJSM senare i vinter.
- Det är säsongens stora mål. Jag hoppas på Top 20.
Viktor kopplade greppet om storslalomguldet i första åket då han var 16 hundradelar snabbare än Henrik Bäckström, Storklinten. Piteåkaren var snabbast även i det andra och skrev ner en övertygande segermarginal före David: 90 hundradelar.
- Jag brukar vara bättre i storslalom, men jag hade hoppats på seger även i slalom. Det var i alla skönt med revansch.
Liksom David har Viktor siktet inställt på YJSM och framförallt på storslalomtävlingen.
- Vi får se vilket resultat det kan bli. Kanske en plats på Top 20.
Viktor för övrigt ett stolt fadersarv vidare. Pappa Per tog SM-brons i super G på Dundret för exakt 20 år sedan.
- Pappa har betytt en hel del. Det var han som fick mig att börja med alpint.
n n Det var synd om Nathalie Hermansson från Luleå, en av länets mest talangfulla juniorer. Hon var ensam startande i damklassen bland juniorer/seniorer.
Men Nathalie åkte fort. I slalom var hon snabbare än alla herrar och i storslalom var det endast Viktor Gabrielsson som åkte snabbare.
n n Glädjande var att mästerskapen samlade närmare 150 anmälda och det blev två strålande mästerskapsdagar i Storklinten med sol och utmärkta arrangemang av Skalp.
Men var fanns åkarna från Gällivare SK?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om