Kiruna kan ha fått en ny alpin stjärna

Vad månde bliva, Isak?Kiruna BK ser ut att ha fått fram en stor alpin talang i Isak Klein. I helgen vann han dubbelt i regionsfinalen i Lilla Världscupen för B-åkare i Storklinten utanför Boden.Tidigare i vinter har KBK-aren bland annat tagit storslam i DM.

Isak Klein, Kiruna BK, visade återigen att han är ett stort alpint framtidsnamn.

Isak Klein, Kiruna BK, visade återigen att han är ett stort alpint framtidsnamn.

Foto: Hans Sternlund

STORKLINTEN2009-03-04 06:00
I Storklinten vann Isak övertygande både i slalom och storslalom. I slalom var han helt överlägsen. Det skilde 1,77 till Emil Asplund, Malå, på andra plats.
Det var tätare i storslalom. Hannes Grym, Storklinten, som utmanat Isak duktigt hela vintern var slagen med en knapp sekund.
Det blev ytterligare två medaljer bland pojkarna: Marcus Bergqvist, Luleå, silver i storslalom och Gustav Wahlqvist, Luleå, brons i slalom.
Gemensamt läger
Även på flicksidan sågs en dubbelsegrare i Hildur Karlsson, Bygdsiljum. Sofie Gidlund, Kiruna, tog silver i storslalom och brons i slalom.
Sofie och Isak har också varit bäst totalt under kvaltävlingarna.
Måndag-tisdag genomfördes ett gemensamt träningläger i Storklinten med åkare från hela Norrbotten inför landsdelsfinalen i Lilla Världscupen som går på Södra Stadsbeget i Sundsvall 5-8 mars. 35 åkare från Norrbotten deltar.
Vill marknadsföra sporten
- Det är viktigt att vi inom den alpina ungdomsverksamheten hittar vägar till samarbeten mellan föreningarna och anläggningarna. Kåbdalis, Björkliden och Storklinten är bra exempel på anläggningar som ser vikten av en stark alpin tävlingsverksamhet, både som en viktig kund, men också som viktiga marknadsförare av den alpina skidsporten i länet, säger Jan Klein, ordförande i Kiruna BK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om