Sportbladet-profilen leder Luleås kvalmotståndare

Till vardags jobbar han med klubbar som Manchester United, Chelsea och Liverpool. Men under kommande vecka ska Kalle Karlsson fokusera på – IFK Luleå. Sportbladets fotbollsexpert är nämligen tränare för kvalmotståndaren Karlberg. "Att vi spelar kval är en ren bonus", säger han till NSD.

succétränaren. 34-årige KallKalle Karlsson är tränare för IFK Luleås kvalmotståndare Karlberg - och fotbollsskribent och fotbollsbloggare på Sportbladet.

succétränaren. 34-årige KallKalle Karlsson är tränare för IFK Luleås kvalmotståndare Karlberg - och fotbollsskribent och fotbollsbloggare på Sportbladet.

Foto: Anders Jansson

STOCKHOLM/FOTBOLL2016-11-06 20:22

Det blir alltså Karlberg som står i vägen för IFK Luleå i de två kommande kvalmatcherna.

Klubben har svarat för en imponerande resa under den här säsongen, genom att som nykomling i division 2 vara på väg att kvala upp till ettan.

– Det har gått bättre i år än förväntat. Att vi skulle ta en kvalplats till ettan var inget vi hade trott. Det är en ren bonus, säger lagets succétränare Kalle Karlsson till NSD.

34-årige Karlsson är till vardags en av tidningen Sportbladets mest profilerade och uppskattade fotbollsskribenter. Karlssons huvudinriktning är Premier League, som han skriver om varje vecka.

– Det är ju lite kontraster mellan fotbollen jag skriver om och fotbollen som jag är tränare i. Men samtidigt är det ändå inte så mycket skillnad. Det är ju fotboll som fotboll, säger Karlsson, vars lag till stor del består av unga spelare som har fått sin skolning i någon de allsvenska Stockholmsklubbarnas akademier.

– Vi satsar på unga spelare. Under hösten har vi haft en snittålder på 21 år i startelvan. Många spelare siktar uppåt, och vill ta det steget via spel med oss, fortsätter han

Karlberg har tagit sig till kvalet genom att först ta sig vidare från en kvalomgång mot de andra topplagen från division 2.

Först blev det seger borta mot Hudiksvall, därefter ett kryss mot Linköping i lördags.

Trots den perfekta formtoppen håller ändå Karlsson Luleå som klar favorit.

– Jag brukar säga att steget mellan division 1 och division 2 är det största. Och som sagt, det här är en ren bonus för oss. Vi ser det som en rolig utmaning och något vi kan ha nytta av i vår utbildning.

Karlsson förklarar också att han hade på känn att det skulle bli just Luleå som skulle stå för motståndet.

– Efter att de slog Forward förra omgången och hade allt i egna händer mot ett lag som inte hade något att spela för, då kalkylerade vi med att Luleå skulle vinna. Även om det kanske blev lite senare än väntat.

Hur mycket koll har ni då på Luleå?

– Vi har haft full upp med att scouta de andra lagen från division 2 som vi mötte i första kvalrundan. Så vi har inte haft någon koll på Luleå fram till nu. Men nu ska vi göra det jobbet de kommande dagarna fram till första matchen, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!