Sjukstuga i juniorlaget - då blev det förlust

Luleå Hockey är nu synonymt med sjukstuga. A-laget har vissa problem men i J20 är det än värre. På grund av det förlorade man mot Timrå men trots det vann man mot Huddinge i helgens bortaturné.

STOCKHOLM2012-01-30 06:00

Flera sjukdomar och många skador gjorde att de som var speldugliga fick slita hårt. Tre centrar borta och med bara fyra friska backar blev Timrå borta för tufft.

Tränare och spelare hade kommit överens om att hushålla med krafterna, spela smart och inte dra på sig onödiga utvisningar. Det lyckades man med, men man misslyckades med att gör mål. Timrå gjorde två.

- De gjorde 1-0 på ett individuellt misstag från oss, sen ägde vi andra perioden helt. När de gör 2-0 direkt i tredje var det med tanke på läget i laget en rejäl uppförsbacke, säger tränare Petter Nilsson.

En backe man inte tog sig uppför. Trots förlusten var Petter Nilsson inte allt för missnöjd. Det som framförallt gladde honom var de yngsta spelarna. Både Jens Högbom, nyligen uttagen i J17-landslaget, och Peter Cehlarik lånades in till helgens matcher. De fick mycket speltid och tog för sig på isen.

Mål - till slut
Smart spel och inga mål på lördagen. På söndagen var det desto mer trafik i utvisningsbåset. Luleå drog på sig tolv utvisningar varav två tiominutare. Men nu lyckades man däremot göra mål.

Efter två minuter satte Ted Johansson 1-0 och det var genom hur laget öppnade perioderna som man vann matchen. Andra perioden startade Emil Lahti på samma sätt. I tredje tog det fyra minuter innan Ted Johansson återigen gjorde mål.

- Det var mer drag i laget, vi spelade mycket bättre, vann lösa puckar och fler dueller, säger Petter Nilsson om matchen som slutade 3-1. Och han hyllade framförallt allt:

- Ted Johansson var riktigt bra. Målmässigt, i spelet och i dueller. Extra kul eftersom han har haft en fruktansvärt tung säsong med både skador och sjukdomar. Det känns bra att se honom tillbaka på hög nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!