Donald lämnar skyttecirkusen - efter ännu en seger

Nu mönstrar Donald Johansson av elitskyttet.Då gäller det att lämna med efterklang.Som med seger i prestigefyllda Brommastafetten.- Otroligt skönt att få sluta på det här sättet, utbrister Alestjärnan som nu fyller veteran.

Foto:

STOCKHOLM2008-08-18 06:00
När en av länets allra starkaste skyttar "fyller F56" är det nog en eller annan konkurrent som drar en suck av lättnad. Men det är att dra allt för snabba slutsatser.
- Vet inte riktigt hur jag ska göra framöver. I fält kommer jag att skjuta som veteran men med banskyttet vet jag inte. Kanske som veteran vid SM och i elitklassen här hemma, om jag får, funderar Johansson.
Det är klart, har man just kört över den absoluta Sverigetoppen i en av de mest krävande tävlingarna vill det nog en del till för att lämna hetluften i elitklasserna.
Allt fungerade i finalen
För körde över, det var just vad Donald Johansson gjorde. Han startade med 235 i lagtävlingen, ett resultat som tillsammans med övrigas i Ale tog klubben till en total sjundeplats.
Bästa skytt till individuella finalen hade 238 och sämsta av de 20 hade 233, med Johansson på en tiondeplats.
- Man kliver nog in i en SM-final med det så det var väl rätt hyfsat i alla fall. Första omgången hade jag 144, rätt bra, men 91 i ställningsserien, nja...första två knäskotten var båda millimetern från tian så jag stressade upp mig lite extra och sköt senare en åtta och en sjua i ståendet.
Men i finalen, där alla startar från noll, fungerade allt. Johansson startade med två tior varav en 10-1 i ståendet, fortsatte med två nior i knä och sköt sedan en 10-1 och en tia i liggandet. Summa 58 och bäst i fältet.
“De tyckte jag var värd segern"
- Ståendet tog en minut så det var bara en och en halv kvar för knä och ligg, därför det blev ett par nior. Men visst kändes det bra.
Sedan följde tre liggande skott respektive tre knästående. Johansson sköt fullt, tre tior, i båda omgångarna och kunde på tredje utslagningsskottet i stående därefter till slut eliminera siste konkurrenten Henric Nordlöf, Karlstad, med en åtta mot en sexa. En förkrossande stark final och Aleskytten tillstår själv med ett skratt:
- De tyckte nog att jag var värd segern...
Han har aldrig ens nått medalj i Brommastafetten tidigare. Den hårda tidspressen gör tävlingen till en av de mer krävande - men Johansson sätter den inte över t ex Margarethakedjan.
- Fast det är ändå rätt häftigt att vinna, med olympiaskyttar och allt möjligt i startfältet.
Säger Donald Johansson efter ännu en bock på den långa meritlistan - men knappast den sista.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!