Stjärnans hyllning – efter tuffa förlusten

Corban Collins sista minuter var magiska – men det räckte inte. BC Luleå vaknade för sent och åkte på en tung förlust mot Borås. Efteråt hyllade Luleåstjärnan motståndarlaget.

18 december 2018 21:42

BC Luleå gjorde en plattmatch mot Norrköping på bortaplan i lördags och under tisdagen skulle laget ta revansch inför hemmapubliken.

Men så blev det aldrig.

Luleå hade problem att få i skotten och låg under med 19–25 efter den första perioden.

I andra föll hemmalaget ihop totalt.

Borås sköt imponerande från trepoängslinjen, framför allt genom Marcus Tyus och Michael Moore, och hemmalaget fick inte stopp när gästerna spelade bollen snabbt. Luleås stjärnguard Corban Collins sköt fem skott från trepoängslinjen under den första halvleken – men missade alla.

Luleå låg under med 15 poäng i halvtid och åkte på en ytterligare smäll när Denzel Andersson blev skadad och utgick.

Corban Collins tog Luleå tillbaka in i matchen i den fjärde perioden med tre raka trepoängare. Han fortsatte skjuta bra, men gästernas försprång var för stort. Borås stjärna Marcus Tyus stod för hela 42 poäng och blev gästernas stora matchvinnare.

– Det var en tuff match och en tuff förlust. Jag måste hylla Borås, de var glödheta och gjorde allt rätt, säger Corban Collins och fortsätter:

– Vi kom igång alldeles för sent. Vi spelade bra sista fem minuterna och kämpade till slutet, men det räckte inte. Vi ska inte hänga med huvudet, vi ska bara ladda om batterierna och komma ut starkare.

Du hade stora problem med skyttet fram till sista minuterna, vad hände?

– Jag spelade med för lite självförtroende i början, men jag fortsatte att skjuta och när jag fick i min första trepoängare var jag igång. Det var allt jag behövde, men det kom för sent. Jag kom in i ett bra flyt, jag önskar bara det hade räckt till seger.

Collins hyllar istället gästernas Marcus Tyus.

– Han är en spelare som vinner matcher och i dag var han galet bra. Vi lät honom få enkla poäng i början, det var vårt misstag, och han kom in i ett skönt flyt. Som poänggörare älskar man det.

Matchfakta

SBL

BC Luleå-Borås 97–107

Poäng, Luleå: Corban Collins 37, Robert Gilchrist 15, Thomas Massamba 12, Denzel Andersson 11, Anton Kobylak-Berglund 8, Tim Kearney 7, Brice Massamba 4, Daniel Hansson 3.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund