Stjärnan om beslutet: "Inte redo att sluta ännu"

Emmy Nordmark har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Boden Handboll. "Jag trivs superbra i föreningen och är inte redo för att sluta med handboll ännu, säger 29-åringen.

9 april 2019 12:33

Trots att Boden Handboll denna säsong kämpat i botten av SHE-tabellen så har Emmy Nordmark öst in mål. I grundserien är hon lagets överlägset bäste målskytt med 116 fullträffar, vilket är sjunde bäst i hela SHE. Hon slutade dessutom tvåa i den totala assistligan med sina 68 assist.

Nu har nyckelspelaren valt att skriva på ett nytt ettårskontrakt med Boden Handboll.

– Jag har väl egentligen vetat om ett bra tag att jag inte är redo att sluta ännu och trivs väldigt bra i klubben och laget. Ska jag vara riktigt ärlig så har det aldrig tidigare känts så här bra som det gör i laget nu. Så jag ser verkligen fram emot att träna hårt i sommar med vår fantastiska fystränare Daniel Söder och ladda för kommande säsong, säger Emmy Nordmark.

Hur ser du på din egen säsong?

– Det är svårt att försöka tänka positivt hur det gått själv när man sett hur det gått för laget rent resultatmässigt. Men vi ska göra det bättre nästa säsong, det är jag helt övertygad om att vi kommer göra.

– Jag känner att jag fortsätter utvecklas som spelare också så jag är laddad. Men överlag är jag nöjd med min egen insats såklart. Vill man prestera bättre kanske vi skulle ha vunnit fler matcher men det får vi ta hösten istället.

Fanns det några tveksamheter innan du skrev på?

– Nej, det gjorde det inte så det känns bara jättebra. Nu ska vi se till att lösa kontraktet på lördag också.

Nordmark syftar förstås på den tredje kvalmatchen mot Eskilstuna Guif, där Boden har chansen att säkra kontraktet i SHE om man vinner en match till i matchserien som avgörs i bäst av fem.

– Jag har varit stensäker på att vi ska fixa det här. Även fast det såg otroligt tungt ut när vi låg sist och var tvungen att vinna de två sista matcherna i grundserien hade jag ändå en känsla av att vi skulle fixa det och nu har vi 2–0 i kvalmatcherna. Vi ska gå in på lördag och bara ösa. Inte hålla tillbaka någonting utan prestera bättre än vi gjorde i fredags för den var under all kritik.

– Vi ska avsluta på topp, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström