Stjärnan klar för BC Luleå: "Redo för en utmaning"

Axel Nordström har varit en av ligans främsta spelare i flera säsonger och hade många erbjudanden. Nu har han gjort sitt val och det föll på BC Luleå. "Det är ett stort, nytt kapitel i min karriär", säger han.

16 maj 2019 15:12

Under hela sin karriär har han spelat med Uppsala Basket, men nu går flyttlasset norrut för den 27-årige forwarden.

– Det känns väldigt spännande och jättekul. Jag söker proffsigheten och allting runtomkring basketen. Att få känna på en organisation som jag tror är väldigt proffsig – det är det som har lockat, säger Axel Nordström i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen snittade Nordström 18,7 poäng, 10,3 returer och 4,4 assist per match. Han vann returligan i SBL och var dessutom seriens tredje bästa poänggörare totalt.

Det är inget snack om att han blir en viktig förstärkning för BC Luleå.

– Där jag är just nu i min karriär så gläds man inte lika mycket åt att snitta 20 poäng och tio returer om man förlorar varje match. Jag känner att jag har mognat mycket i mitt spel och är redo för en utmaning. Att kunna stå där som sista lag med en guldmedalj runt halsen är målsättningen, säger Nordström.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson är glad över att ha lyckats ro värvningen i hamn.

– Nu när Uppsala inte längre ska spela i SBL så känns det fantastiskt roligt att Axel kommer till oss. Axel Nordström ser vi som ett av Sveriges starkaste varumärken som spelare. Han visar alltid rätt attityd på och utanför planen och har de egenskaperna som kommer att göra BC Luleå starkare nästa säsong. Vi vet exakt vad vi får av honom”, klubbdirektör Lars Mosesson.

Sedan tidigare har BC Luleå förlängt med Daniel Hansson och Anton Kobylak Berglund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund