"Jag gjorde mitt livs åk i fria programmet"

Nikolaj Majorov saknades – men Luleå KK blev inte utan medalj i juniorklassen i elitseriens andra omgång i Solna. Istället skrällde Max Lind och plockade hem bronsmedaljen. "Det var en ganska stor chock", säger han.

Foto: Ulrika Vallgårda

Solna/konståkning2016-10-10 14:14

Efter elitseriepremiären i Luleå var det nu dags för ännu en omgång i konståkningens elitserie.

Denna gång i Solna – och även den här gången fick Luleå KK med sig en medalj i herrarnas juniorklass.

Detta trots att Nikolaj Majorov, som var tvåa i Luleå i premiären och som tog guld i elitseriefinalen i fjol, inte kom till start.

Istället var det klubbkamraten Max Lind som fick ställa sig på pallen med en bronsmedalj runt halsen.

– Det var ganska mycket tur ändå. Jag gjorde mitt livs åk i fria programmet, medan Daniel (Engelson) gjort sitt livs sämsta. Han låg före med sex poäng och jag lyckades ta in åtta på honom, säger Max Lind.

Lind inledde med att placera sig fyra efter det korta programmet – men en stark upphämtning via en bra åkning och en tredjeplats i det fria programmet gjorde att han stannade på 80,66 poäng, vilket är personligt rekord med tio poäng totalt.

Med det hade han lite mer än två poäng tillgodo på Daniel Engelson, som slutade fyra.

– Det var en ganska stor chock. Jag tänkte inte att jag hade någon chans egentligen. Men så såg jag hur han åkte och tänkte att det ändå fanns en liten chans. Och då hände det, säger Lind, som absolut inte hade räknat med en pallplats:

– Det blev lite bråttom till flyget sedan för vi hade inte planerat för prisutdelningen.

Clara Callne slutade nia i damernas seniorklass och Tore Vallgårda kom också nia, i ungdom pojkar, efter en stark insats i det fria programmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!