Seger - trots skadestrulet

Jennifer Nobis har aldrig varit i bättre fysisk form.Det är bara en sak som stör Piteås stjärna - återkommande smärtor kring bäckenet.Lösningen? Kortisonsprutor.- Vissa dagar kan jag inte stå upp, säger Nobis efter premiärsegern mot AIK.

Jennifer Nobis har tränat sig till toppform. Men hon lider ändå av jobbiga smärtor kring sitt bäcken.

Jennifer Nobis har tränat sig till toppform. Men hon lider ändå av jobbiga smärtor kring sitt bäcken.

Foto: K-G Zahedi Fougstedt

solna2012-04-10 06:00

När Jennifer Nobis var hemma i USA över juluppehållet var det inte fråga om några slappa månader. I stället anlitade Piteås anfallsstjärna en personlig tränare - och kämpade sig till sitt livs form.

Flera kilo lättare och med betydligt fastare muskler känner hon sig starkare än någonsin.

- Jag har börjat ta hand om min kropp och mår fantastiskt bra. Jag äter nyttigare och lyfter mycket vikter. Det märks verkligen på plan eftersom jag inte blir trött lika snabbt, säger Nobis till NSD efter den sköna 3-0-segern mot AIK i premiären.

- Det var fantastiskt skönt att vinna. Inget av lagen spelade någon drömfotboll, men vi får med oss tre viktiga poäng. Nu har vi visat för alla att vi förtjänar att spela i allsvenskan, säger Nobis bland annat låg bakom 2-0-målet.

Jennifer Nobis är nöjd med sin match och hon tror att det här kan bli en riktigt bra säsong för henne.

Det är bara en sak som stör - hon lider nämligen av återkommande smärtor kring sitt bäcken.

- Det är smärtor som jag har haft av och till i fem, sex år. Jättemärkligt och inget vet riktigt varför de har uppkommit, säger Nobis.

Drabbar gravida kvinnor
Den korrekta benämningen på Jennifer Nobis problem är en inflammation i blygbenssammanfogningen, något som ofta drabbar gravida kvinnor. Men symptomen kan också uppstå av stress kring bäckenet, till exempel av upprepat sparkande på en boll.

I höstas, hemma i USA, tvingades hon ta kortisonsprutor för att lindra smärtan. Något som hjälpte.

Nu har hon börjat känna av smärtan igen - och i veckan ska hon diskutera eventuella lösningar med Piteås läkare.

- Det är inget jag oroar mig för, men det kan vara ganska jobbigt. Vissa dagar kan jag inte stå upp och andra känner jag ingenting. Nu ska jag avvakta lite och se om smärtan avtar, annars blir det kanske sprutor igen. Men det brukar hjälpa. Kan jag bara bli av med smärtan kommer jag kunna ge hundra procent på planen. Och då kan det bli riktigt bra, säger Jennifer Nobis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!