Fina framgångar för gymnasterna från Norrbotten

I helgen avgjordes svenska cupen och Sverigepokalen i manlig artistisk gymnastik. Lulegymnasterna hade skickat sju gymnaster till tävlingarna som avgjordes i Arena Satelliten i Sollentuna.

Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, vann fristående och kom femma i mångkampen.

SOLLENTUNA2012-12-05 06:00

Luleåkillarna som åkte var Vedad Coric, Tiger Lundmark, Philip Thålin, Marcus Stenberg, Emil Espling, Nore Peruzzaro och Björn Egerheim.

Tiger Lundmark och Björn Egerheim gjorde sin första rikstävling och fick värdefulla erfarenheter för framtiden. Philip Thålin gjorde en mycket bra tävling och fick ett silver i Rikspokalen RM 2 och Vedad Coric gjorde också en mycket bra insats och lyckades ta en bronsmedalj i sin klass. Nore
Peruzzaro tävlade i RM2 och lyckades placera sig på nittonde plats med poängen 68,050.

Vann fristående
Marcus Stenberg, Emil Espling och Björn Egerheim tävlade i mycket tuffa Rikscupen RM1 med nära 40 startande. Konkurrensen från alla de stora föreningarna i södra Sverige var mycket hård och för att få en placering bland de tio främsta krävdes en poäng på över 80. Marcus lyckades ta sig in på en femte plats i mångkamp med poängen 81,90. Marcus lyckades också ta sig till grenfinal i fristående som han vann med poängen 14,90. Emil placerade sig på en mycket hedrande 19:e plats i mångkamp med poängen 75,20 och Björn placerade sig på en hedrande 35:e plats med poängen 67,10.

Från Norrbotten deltog också Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk. Jakob tävlade i Riks-
cupen RM2 där han slutade på tionde plats i mångkamp med poängen 76,15. Jakob lyckades också ta sig till grenfinal i hopp där han tog en välförtjänt bronsmedalj.