Här får Kalla experthjälp – av systern: "Skitroligt"

Här får Charlotte Kalla experthjälp på klubblägret – av sin lillasyster. Nu kan NSD berätta att Piteå Elit jobbar för att knyta sjukgymnasten och personliga tränaren Cecilia Kalla till klubben.

EXPERTHJÄLP. Charlotte Kallas syster Cecilia är sjukgymnast och personlig tränare. Under lägret i Sollefteå har hon hjälpt åkarna i Piteå Elit.

EXPERTHJÄLP. Charlotte Kallas syster Cecilia är sjukgymnast och personlig tränare. Under lägret i Sollefteå har hon hjälpt åkarna i Piteå Elit.

Foto: Linnéa Bergenudd

Sollefteå/Längdskidor2014-10-07 07:11

Världscupsäsongen är mindre än två månader bort och Charlotte Kalla tränar stenhårt för att nå samma toppform som i fjol.

Just nu befinner hon sig i Sollefteå, tillsammans med några av klubbkompisarna i Piteå Elit. På schemat står hårda intervallpass på rullskidor, skidgång i tuffa backar, löpning på myren och hårdträning på gymmet.

På plats är även lillasyster Cecilia Kalla, 25. Hon jobbar till vardags som personlig tränare och sjukgymnast i Umeå, men har under veckan fått en ny roll – som stöd till Charlotte och de andra i Piteå Elit.

– Det är jätteinspirerande att vara med här, det är verkligen ett bra gäng åkare, säger Cecilia.

Charlotte Kalla trivs med systern på plats.

– Det är jättekul. Jag kan ofta tänka när vi är ute på läger, att det här borde mamma, Cecilia eller Christelle få uppleva. De tycker också om att vara ute och röra på sig. Sen blir det inte riktigt på samma sätt när man är hemma och hälsar på. Här är allt serverat. Även fast hon får serva oss ganska mycket nu, säger Charlotte Kalla.

Det var på Charlottes initiativ som Cecilia följde med på lägret i Sollefteå.

– Jag frågade Sven-Erik (Pajala, ledare i Piteå Elit) om det var möjligt för Cecilia att hänga med på det här lägret och han blev ju eld och lågor, dels av att kunna få en avlastning på ledarsidan. Dessutom är hon sjukgymnast och har den kompetensen, hon kan ta hand om oss, säger Charlotte.

Cecilia Kalla hjälper främst till inne på gymmet med olika övningar och behandlingar. Men hon får även agera tidtagare och allmän pådrivare på utomhuspassen.

– Hon har hängt med på löpturer, i går vi var tre timmar på myren. Och i dag var det hon som såg till att hålla koll på tiden när vi körde skidgång, sen stod hon och masserade nu också så hon har fulla dagar, säger Charlotte.

Hur funkar det att jobba så nära sin syster? Bossar hon med dig eller bossar du med henne?

– Ha ha, det går bra. Hon var kanske lite bossig i dag när hon skrek ”Kör!” och ”Klart!”.

Sven-Erik Pajala hyllar Cecilia Kalla och berättar att han gärna ser ett fortsatt samarbete med henne framöver.

– Vi jobbar för det, sen ska det ju fungera tidsmässigt och så. Men det hade varit väldigt bra att få in en tjej i teamet, säger han.

Att hon är med på lägret nu, handlar det om en anställning med lön?

– Det där är ju hemligt... Men jag är jättenöjd.

Cecilia Kalla hoppas på ett fortsatt samarbete med Piteå Elit.

– Ja, det är skitroligt. Jag vill såklart åka med fler gånger, jag hoppas det går att lösa. Att jag kan åka med på läger, tävlingar – kunna backa upp var behovet finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!