Ras efter paus - då var Alvik ett slaget lag

Alviks djupa fall i andra halvlek resulterade i förlust mot Sollefteå i norrtvåan med 1-4.- Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, säger tränaren Ivan Nordqvist till NSD.

Alviktränaren Ivan Nordqvist

SOLLEFTEÅ2009-08-10 06:00
Förra omgången körde Alvik över Infjärden med 9-1 på hemmaplan och det varr förstås ett resultat som gjorde att byalaget kunde gå in i helgens bortamatch mot Sollefteå med ett gott självförtroende.
Inte minst med tanke på att Alvik vann lagens tidigare möte hemma på Liko arena ganska lätt.
Men inget kunde vara mer fel och Alvik blev faktiskt utklassat av ett inspiretat hemmalag..
- Sollefteå kommer att bli jättejobbigt för alla lag framöver i serien. Detta är ett riktigt bra lag, sa alvikstränaren Ivan Nordqvist efter matchen.
Det dröjde inte längre än 15 minuter innan hemmalaget lyckades göra 1-0 via Daniel Johansson. Men en dålig start störde inte Alvik något märkbart. I den 38:e spelminuten fixade Martin Kallerhult straff efter att ha blivit knuffad i ryggen. Den placerades perfekt av Robert Nyström och Alvik kunde gå ut till halvtidsvilan med 1-1 i bagaget.
Kallerhult bra i Alvik
- Även om vi inte fick någon bra start på matchen tycker jag att vi var bättre än dem i första halvlek och spelade riktigt bra, säger Nordqvist.
Men i den andra halvan av matchen kollapsade byalaget Alvik totalt. Fyra minuter in i andra halvlek tog Sollefteå ledning med 2-1 och när sedan Mats Pettersson gjorde 3-1 i den 62:a matchminuten orkade inte laget från norrbotten mer. Ännu ett mål hanns med, vilket innebar slutresultatet 1-4 och Alviks andra raka bortaplansförlust.
- Det går inte att släppa in så här många mål på bortaplan. Det är för dåligt att bara falla ihop som vi gör, säger Ivan Nordqvist.
Bäst i Alvik var forwarden Martin Kallerhult. Men även backen Fredrik Lundgren som drog ett tungt defensivt lass.
Alviks mål: Robert Nyström.