Bodens BK tappade segern - på övertid

Bodens BK var på väg mot femte raka segern sedan Emil Kauppi nickat in 2-1 med sju ordinarie minuter kvar. Men på övertid kvitterade Sollefteå och därmed gick BBK miste om två värdefulla poäng.- Det kändes absolut som ett vinstmål när jag gjorde 2-1. Därför kändes det tungt när Sollefteå kvitterade. Men det var en stolpe-ut-match, säger Kauppi.

SOLLEFTEÅ2012-07-30 06:00

Efter utskåpningen i vårens avslutning (7-0 till Boden) var det ett taggat Sollefteå som var ute efter revansch. Boden hade svårt att komma upp till det vägvinnande spelet från matcherna före uppehållet, men tog ändå ledningen två gånger:

1-0 genom Ryan Gracia just före pausvilan. Men Sollefteå hann kvittera någon minut senare.

Succévärvningen nätade
2-1 genom säsongens bäste målskytt, Emil Kauppi. Han svarade för årets sjätte mål, men det var ingen praktträff. Efter en hörna nickade Haris Devic till Kauppi som fick till en lös nick men det räckte för att bollen skulle passera mållinjen.

- Jag nickade i backen och bollen passerade ett par spelare innan den nästan i slow motion la sig i målet, berättar Kauppi, succérförvärvet från Kalix.

Då återstod sju minuter av ordinarie tid och det mesta pekade på en ny trepoängare för BBK.

"Ett helt annat motstånd"
Men i minut 91 lyckades Sollefteå kvittera genom tvåmålsskytten Daniel Hastumngimana.Därmed tappade BBK två värdefulla poäng i jakten på en topplacering.

- Vi mötte ett helt annat motstånd än senast. Jag tycker vi gjorde en bra första halvlek, men en sämre andra. Men det gäller att vinna sådana här skitmatcher också om man vill vinna en serie. Nu vann Selånger och det betyder att gapet upp blev större.

Är BBK i en formsvacka?

- Nej, jag tror inte det. Det har sett bra ut på träningarna, säger Emil Kauppi.

Om det var den långa bussresan som var orsaken är oklart, men Bodensarna uppträdde segt och det oavgjorda resultatet var inte direkt orättvist även om kvitteringen kändes onödig.

Tränaren Ivan Nordqvist försökte vaska om i laget, men det resulterade inte i någon förbättring.

David Simbo var tillbaka men kom inte upp i vårens klass och ett misstag av Simbo bäddade för Sollefteås första mål.

- Nu är det revansch som gäller mot Umedalen, säger Emil Kauppi.