Världsklass, Morin

Säsongen började med SM-seger och fortsatte med en total tredjeplats i Europacupen.Sedan avslutade Philip Morin tävlingsåret med en topplacering i världsfinalen i Dubai.- Det har väl gått ganska bra, konstaterar gokarttalangen från Luleå.

Philip Morin fortsätter att ha stora framgångar på gokartbanan.

Philip Morin fortsätter att ha stora framgångar på gokartbanan.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

SÖDRA SUNDERBYN2011-11-30 06:00

När NSD når Philip Morin har han precis kommit hem från säsongens sista tävling på gokartbanan.

Och det blev en avslutning som small riktigt högt.

15-åringen kvalade in till världsfinalen i Dubai, en tävling där de 72 bästa förarna från 60 länder gjorde upp om slutsegern.

- Det var en riktigt stor tävling. Och betydligt tuffare än vad jag är van vid. Det var ju ändå världens bästa förare som var med, säger Morin, som tillbringade en vecka i Dubai som innehöll både träning och tävling.

- Jag hann inte se så mycket mer än baman, hotell och restauranger, säger Morin, som stötte på en del problem under veckan.

Tunga missöden
I förfinalen var Luleåföraren inblandad i en krasch. Det innebar att han fick startposition 15 i finalen.

- Men jag lyckades köra upp mig till en fjärdeplats i finalen, men då fick jag en punktering, berättar Morin, som till slut blev tia i finalen.

- Jag är inte helt nöjd med det. Hade allting gått min väg hade jag nog kunnat vara topp-tre, säger Morin, som ändå är ganska nöjd när han sammanfattar sin säsong.

En säsong som bland annat innebar en SM-titel och en total tredjeplats i Europacupen.

- Det har väl gått ganska bra ändå, det måste jag säga. Men man vill ju alltid vinna, säger Morin, som i och med sin framfart på gokartbanorna runt om i världen i år fått ögonen på sig.

Bland annat har ett italienskt fabriksstall erbjudit honom ett provtillfälle.

- De har haft koll på mig under säsongen och de har sett at jag har kört bra, så de har erbjudit mig en provkörning. Så vi ska väl åka ner och köra där. Jag vet inte riktigt när. Det är pappa som sköter det. Jag kör bara, det blir bäst så, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om