Stjärnans stöd får pojklaget att lyfta

Äldsta pojklaget i Älvdalen United har en speciell sponsor:Robert Karlsson, en av världens bästa golfspelare.- Det är fantastiskt att en världstjärna vill sponsra oss, säger Micael Selini, en av lagets tränare.

Världsstjärnan i golf, Robert Karlsson, hjälper Älvdalen United.foto: scanpix

Världsstjärnan i golf, Robert Karlsson, hjälper Älvdalen United.foto: scanpix

Foto: Nell Redmond

SÖDRA BREDÅKER2009-05-05 06:00
Lite bakgrund: Älvdalen United består av spelare från Vuollerim, Harads, Svartlå, Bredåker och Boden. Mellan Vuollerim och Boden är det tio mil, enkel väg. Totalt är det 20 spelare i truppen.
Robert Karlsson har ett sommarhus i Vuollerim och det var genom föräldrar på orten, som den första kontakten togs.
Allt blev lättare
- Jag skrev brev till Robert, berättade om laget och hur vi jobbar. Sedan har vi även pratats vid per telefon, berättar Micke.
Robert har sagt att han tände på Älvdalens sätt att arbeta för att behålla spelarna så länge som möjligt plus att han vill stötta det med tanke på vilket stort upptagningsområde det har.
- Visst kan det kännas tungt ibland. Men när vi får ett sånt här stöd blir allt så mycket lättare, säger Micke.
Sponsringen i år handlar om att Robert fixat så att 14-16-åringarna från Älvdalen får vara med på AC Milans proffscamp i Umeå en vecka i juli.
- Det känns jättebra. Man trodde inte att det var sant när vi fick höra det, säger David Selini, en av spelarna och Intersupporter...
Karlsson är bekant med förre italienske landslagsspelaren Daniele Massaro, som en gång spelade i Milan, och numera är chef för klubbens ungdomsakademi.
Det är Massaro som ordnat så att sista pusselbiten fallit på plats. I vanliga fall tar Milan bara emot enskilda spelare, men den här gången har man gjort ett undantag.
Den legendariska klubben från Milano står för övrigt för Älvdalens alla kostnader.
- I maj ska Robert prata golf i Porjus och har bjudit in oss. Vi ska också bjuda in honom till en match, men det är osäkert när det kan bli. Han är ju mestadels upptagen av spel på golftouren, säger Micke.
Stöttar via fond
Karlsson stöttar laget genom sin egen fond, "The Opening Key" och Selini berättar att man sökt bidrag ur den till en resa till Portugal nästa år.
Ifjol var laget på träningsresa till Spanien.
Skulle Karlsson hitta rätt på touren i år kan man gissa att det jublas lite extra vid stranden efter Luleälven.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om