Därför startar Öberg tidigt i distansen

Hanna Öberg går ut redan med startnummer tre i distansloppet.Landslagsledningen har valt det tidiga startnumret med tanke på det som hände i sprinten.– Vi vill att hon ska göra sitt eget lopp helt och hållet, säger landslagschef Anders Byström.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2020-02-18 14:03

I VM-sprinten kom Hanna Öberg, med startnummer 55 in till sista skyttet och visste exakt vad hon sköt om. Det blev tre bom och ett missat guld.

Inför distansloppet, där det återigen är individuell start, har landslagsledningen valt att lägga henne i den första startgruppen, där hon inom den gruppen lottats att gå ut som nummer tre.

– Det är perfekt. Det kommer vara ganska stabilt nu i förhållandena också, kanske lite lösare till och med för de som startar senare (i snön), säger landslagschef Anders Byström.

TT: Ni vill inte att hon ska ha några tider att gå på?

– Precis. Göra sitt eget lopp, hon kommer inte att få några tider längs vägen heller. Bara lite grann om hur hon åker åkfartsmässigt, men inget om de andra, säger Byström.

– Hon måste sätta alla skotten, pang, pang, pang. Inte bry sig om vad de andra gör. Det är lätt att som hon kanske gjorde i sprinten att ”nu kan jag vinna guld igen”, det behöver hon inte göra nu. Bara köra.

TT: Var hon delaktig själv i beslutet?

– Vi har en del att säga till om och hon har en del. (Antholz, TT:s utsända)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om