Öberg fick revansch för VM-missen

Jennie Öberg höll för favoritskapet och vann Sävastspelen med klar marginal. Kanske en liten tröst för att VM i Lahti bara blev en dröm.

Pallen. Tvåan Lovisa Modig, segraren Jennie Öberg och trean Lisa Winsa.

Pallen. Tvåan Lovisa Modig, segraren Jennie Öberg och trean Lisa Winsa.

Foto: Anders Hjortenklev

SKIDOR2017-02-27 09:09

– Givetvis hade jag velat vara med i VM. Men jag insjuknade vid fel tidpunkt, säger hon.

I Sävast tog hon greppet direkt genom att vinna lördagens klassiska lopp, 12 sekunder före hemmatjejen Lovisa Modig och 35 före Lisa Vinsa, som liksom Öberg tävlar för Piteå Elit. I söndagens jaktstart gick Öberg loss ytterligare och segermarginalen till Modig blev 26 sekunder.

Formen?

– Sådär, säger Öberg, som tycker att det är för tidigt att utvärdera säsongen och sätta upp nya mål.

– Det gör jag inte förrän årets säsong är slut. Närmast väntar Skandinaviska cupen och det återstår ytterligare några tävlingar, säger hon.

Även om det inte blev något deltagande i VM håller förstås Jennie Öberg tummarna för pojkvännen Calle Halfvarsson i Lahti.

– Det är inget fel på Calles form, men det är mycket annat som ska klaffa. Men jag tror han har en bra chans på 15 km klassiskt.

På herrsidan följde skidospecialisten Niklas Henriksson, Gellivare skidallians, upp andraplatsen i Bodenloppet genom att vinna med betryggande marginal. Henriksson var totalt dryga minuten snabbare än klubbkamraten Henrik Fjellborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om