Ingesson tog revansch på DM

På fredagen var hon arg, ledsen och besviken sedan hon missat DM-guldet i sprint. Men när vi mötte Lisa Ingesson efter lördagens distanslopp var det gladare miner.

Lisa Ingesson hade betydligt lättare att le efter DM-guldet på distansen.

Lisa Ingesson hade betydligt lättare att le efter DM-guldet på distansen.

Foto: Åke Åkerlund

SKIDOR2019-04-06 20:54

– Givetvis var jag jättearg då. Att falla och tappa ledningen på tio sekunder i sprintfinalen, suck. Men det är glömt nu, säger hon.

Ingesson vann en övertygande seger i distanstävlingen, 49 sekunder före Mia Pettersson-Waara från Antnäs i D17-18 då Sävastspelen fortsatte på lördagen.

– Men jag var nära att ramla nu också. Som tur är lyckades jag stå på benen.

Lisa Ingesson är alltså dotter till skidlegendaren Magnus Ingesson så valet av idrott föll sig ganska naturligt.

– Men jag gillar fotboll också. Jag spelar för Infjärden och hoppas kunna fortsätta med fotbollen till sommaren. Det är skönt att koppla bort skidorna ibland.

Får du många tips och goda råd av pappa?

– Jag försöker att inte göra det så märkvärdigt. Men givetvis vet jag att han kan mycket om skidor och att jag kan få värdefulla tips. Han brukar ringa långa samtal när jag är på skidgymnasiet, säger hon.

I seniorklasserna blev det dubbelt Kalix. Simon Stenberg vann herrarnas tävling och Evelina Niemi triumferade i damtävlingen.

Stenberg var två minuter före närmaste konkurrent i H21.

– Men jag har varit förkyld i två veckor och har ännu inte kommit tillbaka helt. Därför valde jag Sävasttävlingen framför Dundret runt. Nu sätter jag punkt för säsongen. Under sommaren väntar hårdträning, säger han.

Evelina Niemi vann D21 med 2.47 minuters marginal.

– Det kändes okey, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om