Bodens hopp om spel i allsvenskan är släckt

Bodens BKs handbollstjejer föll tungt i det allsvenska kvalet igår. Skara vann hemmareturen och behåller sin allsvenska plats.För BBK väntar spel i höst i nya division 1.- Vi gjorde en dålig match och blev närmast överkörda, ansåg Jesper Larsson. En av två BBK-tränare.

Emma Ahlström gjorde sex mål mot Skara igår. Trots det slutade säsongen med en stor förlust för Bodens BK.

Emma Ahlström gjorde sex mål mot Skara igår. Trots det slutade säsongen med en stor förlust för Bodens BK.

Foto: Anders Hjortenklev (arki

SKARA2013-04-15 06:00

När lagen möttes i Boden för en vecka sedan var det närmast tillfälligheter som gjorde att Skara kunde vinna med två mål.

Igår var scenariot minst sagt annorlunda. Skara satte högtsta fart direkt och BBK kom direkt på efterkälken. På plan och i målprotokollet.

- För att vi skall ha chans mot ett allsvenskt motstånd med det här laget så måste vi spela bra. Nu gjorde vi inte det, konstaterade Jesper.

Skara tryckte och tryckte och applåderades och påhejades dessutom av cirka 500 åskådare och bodenspelarna blev litet skärrade. I halvtidspausen låg BBK under med tio bollar och matchen var förstås körd för redan där.

- Vi drabbades av sju utvisningar totalt under matchen och det hade vi förstås inte råd med. Utvisningarna berodde på att vi inte kunde hänga med i tempot, sade Jesper.

Säsongens sista match lämnade mycket i övrigt att önska för BBK som kan betydligt bättre än vad laget presterade igår.

-Tre spelare, Lisa Hansson, Emma Ahlström och Hanna Hansson gjorde en bra match medan övriga inte får godkänt. Nu hämmades vi också en del av att Lina Hällström var sjuk och stannade hemma.

BBKs damer lämnar en totalt sett bra säsong bakom sig. Där man nådde målet att ta sig till allsvenskt kval. I höst väntar nu spel i nya division 1 norra. En betydligt tuffare serie än årets "lokala" norretta.

- En serie som inte är mycket sämre än allsvenskan och det kan hända att det behövs något nyförvärv för att tjejerna skall kunna hävda sig där. Hur det blir med min fortsättning som tränare för laget vågar jag inte svara på ännu, sade Jesper Larsson.

BBKs målskyttar:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om