Skada stör Westman: "Har varit riktigt jobbigt"

I helgen jagar Linus Westman viktiga poäng i SM och totalsegern i Norrlandsveckan. Men uppladdningen har förstörts av en jobbig nackskada.

14 juli 2017 17:36

Det väntar en viktig motorhelg i Piteå för Linus Westman, Piteå MS. Under lördagen körs näst sista deltävlingen i SM i rallycross. Inför lördagens lopp ligger Linus Westman på en andra plats, 17 poäng bakom ledaren Fredrik Larsson, MK Speed. Ska det bli någon titel när SM sedan avgörs i Västerås behöver Linus plocka in ett par poäng under lördagen. Och bara dagen efter så väntar avslutningen på Norrlandsveckan som Linus Westman leder med sju poäng före Joakim Evertsson, Lycksele MK.

Men uppladdningen kunde varit bättre. För i onsdags efter den andra deltävlingen i Norrlandsveckan fick Linus Westman akuta nacksmärtor och fick fara in på sjukhuset

– Det var hemskt och jag har i princip bara legat och vilat. Man kan säga att jag har en nackspärr deluxe.

Hur mår du just nu?

– Det har varit riktigt jobbigt, eller det är väl jobbigt fortfarande. Men jag har varit hos en naprapat där de knäckte till, och nu har fått igång musklerna. Vi vet inte vad som har hänt, men jag har sedan tidigare haft en allmänt risig rygg och nacke.

Enligt Linus Westman själv ska det handla om en muskulär skada. Men trots de svåra smärtorna finns det inte på kartan att ställa in helgens tävlingar.

– Jag kommer till start. Även om de så ska bära in mig i stolen, och lyfta mig därifrån.

Hur ser dina chanser ut inför helgen, tycker du?

– Först och främst gäller det att göra en så bra SM-tävling som möjligt på lördag, och att Fredrik Larsson inte tar så många poäng. SM är största målet, sen gäller det att hålla undan från Joakim Evertsson i Norrlandsveckan. Det gäller att vara på helspänn, för det kan svänga fort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson

Ämnen du kan följa