16-åriga talangen om rekorden och finalerna: "Förvånad"

Klara Lindqvist, Luleå SS, ställdes mot tuffast tänkbara motstånd under Swim Open Stockholm (SOS). Sex distanser gav sex nya personliga rekord.

Klara Lindqvist

Klara Lindqvist

Foto: privat

Simning2022-04-14 14:40

Klara Lindqvist, Luleå SS, stod för en imponerade tävling när SOS samlade 600 av de bästa simmarna i Europa.

– Det var en ära i att bara vara med, säger Lindqvist.

Lindqvist började Swim Open Stockholm med att simma 200 meter frisim. Där blev det en 56:e plats med tiden 2:11.84 vilket inte tog henne vidare till någon av finalerna.

– Det blev ett personligt rekord så jag är nöjd även om det inte blev final där. 

Hur mycket slog du ditt gamla pers där?

– Det var ungefär tre sekunder bättre än tidigare.

Andra distansen för Lindqvist var 50 meter fjäril. Där hamnade hon på en 40:e plats på en tid, 29.00, som räckte för en c-final. Väl i c-finalen så matchade hon tiden från heatet. Med tiden 28.58 hamnade Lindqvist på femte plats i c-finalen.

– Det var riktigt kul att jag kunde förbättra mitt nysatta pers från försöksheatet i finalen. Jag var lite förvånad över vad jag presterade.

– Fast jag visste ju att jag hade tränat hårt och mycket inför tävlingarna.

Den tredje distansen för Lindqvist blev 50 meter bröstsim. Även där simmade hon till sig en plats i c-finalen med tiden 33.24 på 27:e plats. I c-finalen så fick hon tiden 33.34 vilket räckte till en sjätte plats.

– Tredje personliga rekordet på tredje distansen, skrattar Lindqvist innan hon fortsätter.

Sedan väntade 200 bröstsim och även där hamnade hon på 27:e plats med tiden 2:45.12 vilket räckte till en plats i c-finalen. Väl i finalen så kapade hon tiden från kvalheatet med dryga sekunder och blev sexa på tiden 2:44.01.

Lindqvist fortsatte sin vana trogen med att återigen simma snabbare än någonsin.

Den näst sista distansen för Lindqvist var 50 meter frisim. Precis som i de tre föregående distanserna så kvalificerade sig Lindqvist för en c-final. Tiden i kvalheatet var 27.41. Det var en tid som hon kapade med några tiondelar av sekund i finalen där hon blev sexa på 27.09.

Klara Lindqvists avslutande distans var 100 meter bröstsim. Där blev hon 43:a på tiden 1:15.72 vilket inte räckte till för att ta plats i någon av finalerna, men väl till ett nytt personligt rekord.

– Det här är en väldigt stor tävling. Jag får tävla mot simmare som Sara Sjöström så jag var taggat på ett helt annat sätt än tidigare vilket givetvis också gör att jag presterar på en annan nivå, säger Lindqvist innan hon avslutar:

– Det här är det största jag varit med om i karriären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!