SM i rallycross sprint tävlades det i två klasser: Supercar light och Supernationell. I den förstnämnda klassen fanns ingen norrbottning med och där segrade rallycrosstjärnan Sebastian Eriksson, Hagfors, före stallkamraten och toppförare Kevin Eriksson, MK Speed. I Supernationell fanns däremot flera riktigt vassa hemmaförare och finalen bjöd på tuffa närkontakter.

Publiken levde sig med men silvermedaljören Dennis Bergström, Piteå MS, och bronsmedaljören Mikael Sandberg, Kalix MK, var måttligt roade av uppvaktningen som Viktor Johansson, Älvsbyns MS, bjöd på.

– Vi hade en hård duell efter ett halvt varv och det höll i sig genom hela finalen. Jag var sugen på en medalj och behövde ju också köra om honom, säger Mikael Sandberg och syftar på Johansson.

På det fjärde varvet lyckades Sandberg ta sig förbi Älvsbyföraren.

– Han hade en väldigt hård duell med Dennis Bergström och innan hårnålen lämnade han en liten lucka och då var det bara att hålla in nosen och ta platsen, säger han.

Mattias Ohlsson, Bollnäs, körde hem guldet i överlägsen stil före Dennis Bergström, Piteå MS, medan Mikael Sandberg lyckades bevaka tredjeplatsen ända in i mål.

– I den sista svängen visste jag ju att han (Viktor Johansson) skulle uppvakta mig så det var bara att hålla i ratten, säger han.

Det är kanske lite av tjusningen med rallycross?

– Njae, det vet jag inte. En del tycker kanske det.

Det ska inte vara kontakt, eller?

– Jo visst ska det vara det men hänger man inte med kan man inte ta det på inbromsningen.

Är du nöjd med tredjeplatsen?

– Jag ville mer men jag får vara nöjd med ett brons, säger han.