Segerkampen blev en riktig släktfejd

Sävastspelen på skidor blev en duell mellan tremänningar i tjejernas 13-årsklass. Carolina Westin, Sävast, vann till slut före Elsa Christoffersson, Luleå Gjutaren.- Vi brukar ha hårda och jämna kamper, säger de.

Kompiskamp i Sävastspelen. Carolina Westin och Elsa Christoffersson gjorde upp om segern i D13-klassen.

SÄVAST2013-02-27 06:00

Westin var sju sekunder före efter första dagens klassiska lopp. Detta sedan Christoffersson ramlat.

- Jag vet inte hur många sekunder jag förlorade där, säger hon.

I andra dagens jaktstart lyckades Westin försvara sin ledning. Svea Holmbom, Sävast, var allra vassast i den fria åkningen och var nära att snuva Christoffersson på andraplatsen.

n n Olivia Norberg, Sävast, har vunnit allt i vinter i D 12. Och då menar vi verkligen allt. Hur många segrarna är vet hon knapppt själv.

- Det har blivit 12-13 stycken, säger hon. Men än återstår det många tävlingar.

Sävastspelen vann hon med klar marginal.

n n Filip Öberg är yngst i den framgångsrika skidfamiljen från Kalix. Det blev seger i H 13. Samtidigt vann storebror Simon H 19-20.

n n Majbäck är också ett skidnamn med anor. Viktor Majbäck, Jukkasjärvi, vann H 11 och Moa Majbäck var med i täten i D 13.

Vallningsspecialisten Christer Majbäck hade förstås skött om vallningen?

- Nej, han är på VM, berättar Viktor.

Men det gick bra ändå.

n n Roberts är mest gångbart inom fotbollen. Men David har en duktig son i Kevin, som vann H 16. Det blev ett rafflande lopp med fyra åkare inom nio sekunder.