Så ska Luleå Hockey få publiken tillbaka: "Många var besvikna"

Förra säsongen skulle stjärnvärvningarna fylla arenan – men det fick en bitter eftersmak. Nu tror Luleå Hockeys vd att talangerna kommer få publiken att komma.

6 september 2017 14:11

I fredags släppte Luleå Hockey biljetterna till hemmapremiären i SHL och försäljningen har gått bra, men klubben räknar inte med lapp på luckan och utsålt (6300) när Örebro kommer på besök nästa lördag.

– Det har varit bra tryck. Vi sålde mycket redan första dagarna och vi räknar med att det rullar vidare. Vi räknar med 5500 personer. Det är inte så ofta det är utsålt i premiären och 5500 personer är många, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom.

Klubben har jobbat hårt för att få tillbaka publiken och Enbom berättar om tuffa responsen efter fjolårets säsong.

– Det var väldigt mycket som var negativt i april efter en jobbig säsong. Många var besvikna på mycket och vi känner att vi vill återskapa ett förtroende för det vi håller på med.

Årets trupp består av flera unga och lovande spelare. Tidigare var det för anonymt, menar Enbom som tror att talangerna kommer göra avtryck och skapa känslor.

– Många gillar att vi byggt laget efter vår identitet och backar tillbaka till den riktiga vägen för Luleå Hockey, säger han och fortsätter:

– Vi har gått från 12 utländska spelare till tre och vi har 14 spelare i truppen som kommer från hockeygymnasiet. Det är många som gillar det och det märker vi av.

Isac Lundeström och Einar Emanuelsson är två av lagets framtidsnamn som han tror kommer locka publik.

– Jag tror många kommer att komma för att se våra unga killar och följa deras utveckling. Vi bygger det här laget med tålamod och på sikt. Det är inte någon guldsatsning som för två år sedan men det finns ett stort engagemang.

Truppens tre importer är Joey Hishon, Ryan Johnston och Brendan Mikkelson.

– Nu har vi tre fantastiskt bra killar och skickliga spelare som höjer nivån. Vi känner att det är killar som krigar för Luleå Hockey, så kanske det inte var i fjol.

Hur ser du på att ni är tippade längre ner i tabellen?

– Det är logiskt att vi tippas längre ner men vi vet att det finns potential. Vi är också medvetna att vi har yngre som behöver få tid på sig. Vi är inte stressade över det, vi ser det långsiktigt.

Kommer ni bjuda på några nyheter för publiken?

– Det är nya intron och sedan ser vi fram emot fansens tifo. Premiären är en fantastisk upplevelse med marschen som mobiliserar fansen från hela landet. Det är underbart. Vi vet att det kommer att vara ett grymt tryck på H-läktaren.

– Vi har också en ny familjeläktare med aktiviteter för barn. Vi har ett mycket bättre klimat i arenan än för 5-10 år sedan och våra fans är fantastiskt bra, så det känns kul att kunna erbjuda det.

Kommer du gå med i marschen?

– Jag har försökt en gång tidigare men jag fick inte ihop det tidsmässigt. Vi har så otroligt mycket att göra timmarna innan nedsläpp så det går inte tyvärr.

När det gäller säsongskort har klubben ännu inte kommit över fjolårets siffra på 1300.

– Vi har sålt 1200 till privatpersoner, så vi har sålt bra tycker jag. Historiskt är det en bra siffra och vi har redan sålt mer än säsongen 14/15.

Luleås publiksnitt fem senaste säsongerna

2016/2017: 4896

2015/2016: 5354

2014/2015: 5021

2013/2014: 5090

2012/2013: 5184

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund