Rivalen förlorade – då jublade Luleå: "Bra för oss"

Luleå Basket gjorde det man skulle mot Telge – och säkrade en plats i finalen. Samtidigt gladdes man över resultatet i den andra semifinalen. "Det betyder att de kommer behöva slita lite till på sina bästa spelare", säger Allis Nyström.

9 april 2018 21:44

Hon var inte helt nöjd med lagets insats mot Telge.

– Vi var inte alls lika aggressiva som senast, men vi har en helt annan bredd än dem. De har ju i princip bara två spelare som gör poäng, säger Allis Nyström.

Vilka man kommer att få möta i finalen är dock ännu inte klart. Udominate förlorade nämligen överraskande med 73–97 hemma mot Visby. Därmed tvingas Umeå-laget att åka ner till Visby ännu en gång.

– Jag såg det. Det är bra för oss, säger Allis Nyström och fortsätter:

– Det betyder att de kommer behöva slita lite till på sina bästa spelare, och att de kommer vara ännu tröttare när de möter oss. Om de nu tar sig vidare.

Hon är inte beredd att räkna bort Visby än.

– Men det spelar ingen roll vilka det blir, för vi kommer slå dem. Enkelt, säger Allis Nyström.

På vägen ut till omklädningsrummet klappade tränaren David Visscher om henne och meddelade att tisdagens träning var inställd.

– Vi börjar bli ganska vana vid det här, och det blir ingen champagne i kväll. Vi tar en dags vila i stället. Sedan ska vi träna bra, och se till att vi kommer väl förberedda till finalen, säger han.

Hur ser du på era chanser där?

– Jag tror vi har en bra chans. Vi är ett bra lag, och vilka det än blir så kommer de att behöva spela väldigt, väldigt bra för att slå oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund