Tränarens önskan - nyförvärv till Assi

En tung förlust och allt längre upp till säker mark i tabellen.Nu vill Marcus Roininen stärka upp truppen inför höstsäsongen.- En tränare vill ju alltid det, säger han.

Emelie Helmvall hade Assis bästa chans i matchen, men skottet tog i stolpen.

Emelie Helmvall hade Assis bästa chans i matchen, men skottet tog i stolpen.

Foto: Bengt-Åke Persson

Risögrund2012-07-02 06:00

Chanser saknades inte och man hade rätt bra kontroll på gästerna. Trots det avslutade Assi vårsäsongen med en tung förlust hemma mot Hammarby IF DFF. Gästernas ledningsmål strax innan halvtidsvilan skulle visa sig räcka till seger.

- Jag tycker vi hade första halvlek och de den andra, men deras mål i slutet av första är rena kallduschen, säger tränaren Marcus Roininen.

Målet kom efter ett inspel från Hammarbys högerkant. Och proceduren upprepade sig en kvart in på andra halvlek. Båda gångerna var det Helén Holmgren som var sist på bollen.

Om gästerna var effektiva stod Assi för motsatsen. Caroline Karlsson hade några fina lägen, Viktoria Kenning kom stundtals fram bra efter sin vänsterkant och Emelie Helmvall fick en dubbelchans där det andra avslutet tog i stolpen.

Men det ville sig inte.

- Jag tycker ändå vi spelar bra i dag, men det vi kan tänka på är att hålla lite längre anfall och våga rulla runt lite mer. Fast vi måste sätta våra lägen, så är det. Man får inte så många och de måste sitta, säger lagkaptenen Johanna Lindbäck.

Det var inte bara tre tappade poäng för Kalixlaget. Förlusten innebar också att man tappar mark till lagen ovanför nedflyttningsstrecket och att man får vänta en månad på att få en chans att revanschera sig.

Tänker positivt
- Det hade varit toppen att få med sig dem. Men det är också många matcher och poäng kvar att spela om och det känns ändå som vi kommit i gång mycket bättre. Så jag tror det kommer lösa sig, men det hade varit jäkligt skönt att få gå till uppehåll med de här poängen, säger Lindbäck.

Och kanske får Johanna Lindbäck någon ny lagkamrat under hösten. För om Marcus Roininen får bestämma kommer truppen att förstärkas.

- En tränare vill ju alltid det, men det handlar om vad styrelsen säger. Jag vill ju stärka upp, fast det är inte så lätt att hitta något folk heller, säger han.

Vad är det du vill ha in då?

- Både i försvar och anfall skulle jag vilja ha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!