Tränaren sågar brasilianskorna: Hade högre förväntningar

Inför säsongen värvade Assi tre brasilianska spelare som skulle höja laget. Efter halva säsongen är det bara Fernanda da Silva som har övertygat.- Vi hade betydligt högre förväntningar, säger tränare Marcus Roininen.

Fernanda da Silva får i alla fall beröm.

Fernanda da Silva får i alla fall beröm.

Foto: Joakim Nordlund/PRESSPRO.SE

RISÖGRUND2012-06-30 06:00

Assidamernas satsning på brasilianska spelare har inte burit den frukt man hoppades på. Carla da Silva och Fernanda da Silva fick efter ett tag sällskap av Joseane de Freitas Azevedo.

Efter elva matcher har Fernanda da Silva noterats för elva matcher och fått beröm för sitt spel. Hennes namne Carla da Silva har varit skadedrabbad och har bara startat i en match samt hoppat in vid två tillfällen.

Väntade sig mer
- Carla da Silva kommer mer och mer. Men hon har en del kvar. Joseane räcker inte till. Vi hade betydligt högre förväntningar där, säger Marcus Roininen.

Joseane de Freitas Azevedo blev spelklar i början av juni men har sedan dess bara fått spela drygt 20 minuter.

- Alla brasilianskor tycker vi springer mycket och de måste utveckla fysiken. De har spelat man-man i Brasilien och det har varit en omställning. De trivs bra men ibland får man hemlängtan, säger Roininen som måste vänta till augusti innan Assi eventuellt kan värva nytt.

- Vi har inte diskuterat så mycket och det är en fråga för styrelsen. Samtidigt har vi tunn trupp. Det är svårt att hitta i detta område och rätt spelare måste dyka upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!