Nej, det här tappar inte Assi IF

Efter att ha krossat Malå är Assi snubblande nära division II.Jagande Kiruna har fortfarande tre poäng upp inför sista omgången - men målskillnaden gör nu chansen minst sagt teoretisk.- Det ska ganska mycket till för att vi ska tappa det här nu, medger tränaren Tobias Larsson - själv femmålsskytt (!) i matchen.

RISÖGRUND2011-09-19 06:00

Matchen mot nedflyttningsklara Malå började inte riktigt så solklart som siffrorna antyder. Assi börjar känna nerverna inför seriefinalen och behövde få ett mål med sig.

Det tog fem minuter.

När Diego Assis Figueiredo, frispelad av Larsson, väl satt ettan släppte nervositeten.

- Det var lite nervöst när Kiruna ledde. Men efter målet var det inget snack om saken, säger Larsson som själv kom loss rejält. Den spelande tränaren gjorde 2-0 i 27:e och fortsatte med 4-0 och 5-0 i 38:e resp 42:a minuten. Adam Nordgren saboterade dock möjligheten till ett äkta hat trick med 3-0 i 34:e...

Skyttekung?
- Men nu är man i alla fall uppe och slåss om skytteligasegern med Niklas Wiggefors (16 var), säger Larsson och skrattar. Han tillägger:

- 2-0 var riktigt skönt. Ett riktigt skitmål, egentligen, men efter det vek de ner sig lite.

Larsson har under säsongen gjort som mest två mål så ett hat trick av enklare snitt satt också fint. Och fem mål har han aldrig gjort men nu blev det alltså ytterligare två fullträffar i andra halvleken. Ett sällsynt väl valt tillfälle att slå personligt rekord då målskillnad - nio mål efter helgens omgång - var precis vad Assi behövde för att distansera Kiruna i jakten på seriesegern.

Så, handen på hjärtat: kan Assi verkligen tappa det här läget?

- Man har ju lust att säga nej, börjar Tobias Larsson. Han skrattar och avslutar:

- Men det ska ju spelas. Fast nu kan vi spela avslappnat mot Bergnäset - så det kommer att gå bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!