Beer Summit slog till igen

Petri Salmelas amerikaimport Beer Summit tog en säker seger i ”Ego Boys Minneslopp” (V75-3) i Rättvik i lördags. Ulf Ohlsson i sulkyn och ledning från start till mål utan att allvarligt utmanas.

Foto: Anders Hjortenklev

RÄTTVIK/TRAV2014-08-03 14:25

Femårige Beer Summit (e. Cantab Hall) importerades från USA och kom till Petri Salmelas träning under fjolårssäsongen. Gjorde några starter då men matchades litet försiktigt och det är först i år han fått visa sin höga kapacitet. Med seger i ”Berth Johanssons Memorial” på Umåker och med en meriterad tredjeplats bakom Nahar och Raja Mirchi i Norrbottens Stora Pris och nu i lördags med en ohotad seger i ”Ego Boys Minneslopp” i Rättvik.

Den kraftfullt travande femåringen är blixtsnabb från start och kördes direkt till spets av Ulf Ohlsson och via en för gulddivisionen enkla inledande 1.12/500 hade Beer Summit inga svårigheter att hålla attackerande Kadett C.D. längden bakom sig. Segertiden 1.11,1a/1640 m.

Beer Summit var inte billig när han köptes över från USA till Petri Salmela. Men han har tjänat drygt 700 000 kronor den här säsongen och är en häst för den absoluta eliten.

– Det här är en väldig talang och jag tycker om honom, berömde också Ulf Ohlsson Beer Summit. Hästen är bara i början av sin karriär och jag får gratulera Petri Salmela till en väldigt fin häst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!