Profilen från Luleå vill öppna ett nytt gym

De driver redan ett gym tillsammans. Nu vill stjärndomaren och förre På Spåret-deltagaren Jonas Eriksson, från Luleå, öppna ännu ett gym ihop med tv-profilen Niklas Wikegård. "Vi hoppas kunna göra det under 2018", säger Eriksson.

11 augusti 2017 06:00

Den norrbottniske fotbollsdomaren Jonas Eriksson jobbade som journalist förr i tiden. I mitten av 1990-talet skrev han en artikel om att den dåvarande Boden-tränaren Niklas Wikegård gått bärsärk.

– Jag jobbade som sportjournalist på Aftonbladet och 95-96 skrev jag om honom, att han hade slagit sönder ett omklädningsrum i Boden. Vilket han också hade gjort. Men han förnekade ju det när jag ringde så då det blev en rolig grej. Han var skitförbannad på mig för att jag hade skrivit om det, har Jonas Eriksson tidigare berättat.

Han sa också:

– När han fick höra att jag skulle flytta till Sigtuna (2005) sa han till Peter Jidhe, som är en gemensam kompis: ”Ser jag Eriksson i Sigtuna ska jag köra över honom med bilen.

Men Eriksson och Wikegård, som numer är hockeyexpert för CMore och TV4, lyckades lägga ner stridsyxan.

Båda bor i dag i Sigtuna, norr om Stockholm. Där driver de tillsammans ett gym.

Och nu funderar duon på att öppna ännu en träningsanläggning ihop. Det säger den förre sommarprataren Jonas Eriksson.

– Vi har planer på det, absolut. Den 26 augusti fyller vårt gym ett år och det året har gjort att vi lärt oss vad som funkar bra och vad vi kan göra annorlunda. Men det har gått fantastiskt bra. Det har en enorm start och ett otroligt roligt år, säger Jonas Eriksson och fortsätter:

– Vi är inte klara med att vi ska öppna ett andra gym, men vi hoppas kunna göra det under 2018. Det är ambitionen. Men vi har inget konkret på gång just nu, det gäller att ha en hyresvärd och en fastighet i rätt läge och så. Vi har ingen brådska.

Erat första gym ligger i Sigtuna. Var vill ni öppna det andra?

– Vi tror på tanken om ett kluster, att finnas i närområdet. Norra Stockholm är ett otroligt expansivt område. Tittar man från norra Stockholm till Uppsala så är det ett område som växer. Enligt vissa bedömare är det faktiskt det mest expansiva området i hela Sverige i form av vad som planeras och vad som ska byggas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson