Piteås målvakt glänste – i Assis målbur

Assi IF hade måluppvisning i första halvlek mot Östersund. I andra halvlek fick Moa Öhman aningen mer att göra, men Assi höll undan och vann.

20 augusti 2017 15:59

Senast lagen möttes vann Assi med 0–3. Det såg länge ut att bli samma segermarginal på BillerudKorsnäs Arena, men ett sent mål från gästerna gjorde att det blev 3–1.

Det var en svårspelad match, med mycket vind. Assi hade medvind i första halvlek, vilket de utnyttjade på ett bra sätt.

– Jag tycker vi var riktigt bra i första halvlek, och jag tycker vi höll ihop bra i andra. Det blev svårt eftersom vi fick motvind och inte fick samma utdelning som i medvinden, säger Moa Öhman, Piteås andramålvakt som stod för Assi i söndagsmatchen.

Andra halvleken öppnades starkast av Östersund. Vad än de hade pratat om i halvtid, så fungerade det utmärkt.

– Eftersom de hade taggat till så mötte vi ett helt annat lag, och hade bättre motstånd. Så därför tycker jag vi stod upp bra i andra, säger Öhman.

Men hur kommer det sig att det var du som stod i mål?

– Assi har bara en målvakt eftersom en är långtidsskadad. Och de tyckte att Christina Dineson hade spelat så himla mycket. Jag känner Fredrik (Söderholm) sedan innan, så det är där jag kommer in i bilden.

Hur var det att spela med dem?

– Det var hur roligt som helst. Det var verkligen riktigt kul. Det var min första match i Elitettan, så det var spännande. Och det var skönt att få vinna också.

Moa Öhman är annars med i Piteå IF:s trupp, och stod när de mötte just Assi. Så för henne var det en liten speciell känsla. Hon fick dessutom vinna både med och mot laget. Och extra skönt var det att vinna, eftersom Piteå förlorade mot Göteborg i allsvenskan.

– Det var skönt att få lite upprättelse. Det är viktigt att vi i norr också vinner. Så det var skönt att i alla fall ett lag från Norrbotten fick vinna den här veckan.

Just eftersom Östersund kom ut som ett annat lag i andra halvlek, så fick Moa Öhman mer att göra i mål. Vilket hon är glad för.

– I första halvleken hade jag egentligen ingenting att göra, och då finns det risk att man stannar av. Men jag var lite beredd på att de skulle få mer utdelning på sina djupledsbollar i andra halvlek. Så jag fick tagga i gång mentalt och vara beredd på det, så jag inte stod och var för avslappnad.

Kommer du fortsätta stå för Assi?

– Det vet jag inte än. Vi får se om det händer något mer framöver. Men nu har jag chans att gå över om de skulle vilja. Jag är ju halvt överskriven, så det är bara att de hör av sig, så kommer jag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henriette Ståhlberg

Ämnen du kan följa