...men Piteå åker ur – trots storsegern: "Ett slag i magen"

Två säsonger blir inte tre. Piteå IF åker ur division 1. ”Det känns som ett slag i magen”, säger tränaren Johan Norberg.

Foto: Petra Älvstrand

PITEÅ/FOTBOLL2016-11-06 18:18

Efter två säsonger är sejouren i ettan över. Piteå IF sparkas ner till division 2. Nästa år blir det matcher mot lag som Morön och Boden istället för i år som mot Brommapojkarna och Vasalund.

– Det är alltid surt att åka ur, det känns som ett slag i magen, säger tränaren Johan Norberg.

PIF var riktigt illa ute innan första matchen. Laget behövde vinna mot Nyköping samtidigt som IFK Luleå skulle förlora mot Carlstad och Forward inte fick vinna mot Västerås.

– Vi visste att oddsen var klart emot oss och det är inte i dag vi åker ur utan det har skett på vägen hit, säger Johan Norberg.

En kvart in i matchen hade Piteå ledningen, IFK Luleå bara 1–1 och Forward låg under. Då var PIF bara ett mål från kvalplatsen. Men hela andra halvlek hade Forward ledningen och Luleå avgjorde i slutminuterna vilket gav laget kvalplatsen.

PIF slutade näst sist i division 1 trots segern med 5–2 mot Nyköping.

– Vi gjorde vårt och vann, det är skönt att ta med sig i alla fall, säger Norberg.

Varför räcker ni inte till den här säsongen?

– Det är många små saker i samverkan. Vi fick en väldigt tuff start med skador på nyckelspelare. Serien är bättre än förra säsongen och vi har begått för många misstag samtidigt som vi inte nått samma högsta nivå som ifjol och haft en del stolpe ut.

– I viktiga matchen mot TG var vi inte tillräckligt bra och mot Enskede gjorde vi inte mål. Totalt är skillnaden inte så jättestor jämfört med ifjol, säger Norberg.

Ni vinner bara två bortamatcher totalt på två säsonger?

– Det är inte tillräckligt bra och en bidragande orsak också.

Piteå–Nyköping 5–2(3–1)

Piteå: Karl Cunningham 3, Justice Tetteh Komey 2.

Nyköping: Ludwig Ahl, Niklas Lindqvist.

Publik: 208.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om