Hjälten: "Det var en overklig känsla"

Två mål – två olika spelare. Här är IFK Luleås derbyhjältar som tog två totalt motsatta vägar till att frälsa sitt lag i derbyrysaren.

Derbyjublet. IFK Luleå lyckades vända i prestigematchen mot Piteå och vinna med 2–1 på bortaplan.

Derbyjublet. IFK Luleå lyckades vända i prestigematchen mot Piteå och vinna med 2–1 på bortaplan.

Foto: Kurt Engström

Piteå/Fotboll2015-06-25 22:06

Försvarsgeneralen Linus Johansson var en av Luleålagets bästa spelare genom hela matchen.

Faktum är att hela IFK:s backlinje var klockren över 90 minuter.

Därför kändes det inte alls oväntat att det var just Johansson som kvitterade till 1–1 i matchminut 55. Och han gjorde det inte med vilket mål som helst heller – utan med en av säsongens läckraste frisparkar.

– Jag får en riktig rökare. En till två gånger per säsong lyckas man med en sådan där. Jag fick till en på försäsongen mot Umeå. Men om man missar så går det åt helvete (skratt), säger Linus Johansson.

Hur kändes det när den gick in?

– Man hinner knappt tänka alls. Man fattar inte riktigt att det blir mål. När tillslaget blir känner man att ”den här sitter ju”. Men det är ändå en lite overklig känsla, säger han.

Linus Johansson fortsatte att briljera även efter sitt mål. Han stod för flera beslutsamma ingripanden defensivt och var precis den spelare som behövdes i backlinjen. Därför utsågs han också till matchens bäste spelare av NSD.

Men 2–1-målet tillika avgörandet kom faktiskt inte från ovan nämnda Johansson.

Nej, det stod Ibrahim Kallay för.

Stjärnan från Sierre Leone har haft en strulig säsong och inte riktigt fått till det offensivt. Han har även fått hoppa mellan olika positioner och det syntes i derbyrysaren.

Kallay hade knappt ett rätt under de inledande 70 minuterna – men det spelade ingen roll.

I matchminut 71, när det behövdes som mest, klev han fram och frälste sitt IFK Luleå och fixade 2–1.

– Vi är tursamma att vi får det avgörande målet. Alla trodde att jag skulle passa men så sköt jag istället. Jag hade tur att den gick in. Väldigt skönt både för mig och för laget, säger Ibrahim Kallay.

Hur viktig var den här matchen för er mentalt?

– Alla derbymatcher är viktiga att vinna. Jag sa inför matchen att det var en 50/50-match. Så det känns oerhört skönt att vi lyckades vinna till slut, säger han.

Kallay har den senaste tiden fått spela i en lite mer defensiv roll än vad han är van vid. Men efter den här segern säger han att han hittat rätt – och lovar mer.

– Det är bra för mig att få pröva på en lite annorlunda roll på planen. Det känns helt okej. Det är lite svårt till en början. Men nu har jag gjort det i fem-sex matcher och kommer att bli bättre för varje match.

1–2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!