Tunt Piteå i cupen

I kväll tar Piteås damer emot Djurgården i kvartsfinal i svenska cupen.Piteå gör det utan Emelie Lövgren, Linnea Gjersvold och Maria Åhlund.- Jag har en del att fundera på, säger tränaren Peter Grundström.

Det är ett tunnt Piteå som möter Djurgården. Emelie Lövgren (mitten) har blivit landslagsuttagen och missar kvällens match.

Det är ett tunnt Piteå som möter Djurgården. Emelie Lövgren (mitten) har blivit landslagsuttagen och missar kvällens match.

Foto: Göran Ström

PITEÅ2009-07-14 06:00
Först det positiva: Emelie Lövgren är borta tack vare att hon blivit uttagen till landslaget för 19-åringar, som ska spela EM i Vitryssland. Mia Carlsson från Kristianstad har lämnat återbud på grund av skada och då gick budet till Lövgren. Sverige möter England i första matchen på måndag.
Tunga avbräck
Sedan det negativa: Linnea Gjersvold är avstängd och Maria Åhlund sjuk. Tre tunga försvarsnamn har därmed försvunnit.
- Andra spelare får kliva in och visa att de behärskar nya roller, säger Peter Grundström.
Kan ni rubba Djurgården med tanke på läget?
- Javisst, vi har chans mot alla lag ifall vi har lite tur och allt stämmer till hundra procent. Vi har tidigare gjort bra matcher i cupen.
För Kaylyn Kyle och Brittany Timko blr det en avskedsföreställning på LF Arena. Sedan återstår bara en bortamatch i allsvenskan innan de lämnar Piteå.
Ingen allsvensk gratischans
När det gäller "drömmen om Marta" säger Peter Grundström:
- Det stämmer att vi har lämnat in en intresseanmälan. Mer vet jag inte. Det är osäkert om hon över huvud taget kommer att spela i Europa.
n n Kvällens motståndare Djurgården har stora ekonomiska problem. Den 31 augusti avgörs om Djurgården får elitlicens för 2010. Skulle Svenska fotbollförbundet säga nej tvångsnedflyttas Djurgården.
Men tyvärr kan inte Piteå räkna med någon gratisplats om så skulle bli fallet. Regelverket säger att tvåorna i de två division 1-serierna får göra upp om den vakanta platsen.
I dag är det Kvarnsveden i norr och Öster i söder. Piteådamerna får förlita på sig själva ifall allsvenska kontraktet ska räddas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om