Tre timmar utan mål - nu får det vara nog

Inte ett mål på 180 minuter.Men nu ska June Pedersen och Piteå ändra på det.Med hjälp av ett ny träningsmetod.- Det har gett oerhört mycket, säger den norska anfallaren.

June Pedersen gjorde två mål i matchen mot Kristianstad. Sedan dess har det varit torka i Piteå.

June Pedersen gjorde två mål i matchen mot Kristianstad. Sedan dess har det varit torka i Piteå.

Foto: Göran Ström

PITEÅ2009-04-18 06:00
En ny utmaning väntar Piteå IF i damallsvenskan.
Laget åker till Malmö för att möta en av guldkandidaterna.
Men Piteås norske anfallare June Pedersen tror ändå på at laget har en bra chans att överraska.
- Det lär ju bli ganska tufft. Men vi måste tro att vi klarar det. Först och främst måste vi vara mer noggranna när vi fåt bollen. Vi måste våga hålla i bollen och vårda bollen. Det har vi inte gjort riktigt bra i de tidigare matcherna. Har alla en 100 procentsdag och om vi gör mål på våra matcher har vi absolut chansen att ta poäng, säger Pedersen.
Och så var det ju det där med målskyttet.
Piteå gjorde tre mål i premiären, varav Pedersen gjorde två..
Två matcher utan mål
Sedan dess har det gått två raka matcher utan en fullträff framåt.
Och utan en enda poäng i tabellen.
- Senast mot AIK borde vi tagit poäng. Det kändes nästan som ett rån att de vann. Men det är väl det som skiljer de mer rutinerade lagen jämfört med oss att de alltid lyckas vinna de jämna matcherna. Så var det när jag spelade i Umeå. Vi vann nästan alltid de jämna matcherna.
Men det hänger kanske ihop med det du sa om att våga hålla i bollen?
- Exakt. Håller man i bollen och vågar vårda den får du mer tid och man hinner få upp laget i varje anfall. Vi har så pass skickliga spelare i laget att vi ska klara det. Vi har inlägg, men ofta bara en person i straffområdet. Förra matchen var jag riktigt frustrerad eftersom jag hela tiden kom fel till bollen. Och det tar jag på mig att jag inte alls var bra, det har jag inga problem att erkänna, säger Pedersen, som tillsammans med övriga laget har jobbat hårt på att få målskyttet att lossna.
Laget har nött oerhört mycket avslutningsövningar.
- Det har varit riktigt kul. Jag har aldrig varit någon boxspelare tidigare men nu känner jag att det är riktigt kul. Jag är bara 1,60 centimeter lång men jag har blivit riktigt bra på att ta för mig inne i straffområdet. Det är ju bara se på Hanna Ljungberg. Hon är bara en halv centimeter längre än mig men riktigt bra inne i straffområdet, säger Pedersen som hoppas att övningen ska ge färdighet redan i eftermiddag.
- Det har gett mig oerhört mycket och jag tror att det är likadant för de andra i laget också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om