Säsongen över för Piteås lagkapten

Det var ett trist besked - som ändå var ganska väntat.Piteås lagkapten Josefin Johansson missar resten av säsongen.I dag ska 23-åringen operera sin avslitna hälsena - Det känns tungt, men det är inget jag kan påverka. Det är bara försöka acceptera läget och försöka göra det bästa av situationen, säger hon till NSD.

Josefin Johansson har spelat färdigt för i år. I dag ska hon operera sin avslitna hälsena.

Josefin Johansson har spelat färdigt för i år. I dag ska hon operera sin avslitna hälsena.

Foto: Kurt Engström

PITEÅ2011-09-09 06:00

Det hade bara gått nio minuter i matchen mellan Örebro och Piteå i damallsvenskan i onsdags kväll när olyckan var framme.

Piteås lagkapten sprang på mittplan när något small till.

- Det jag har fått förklarar för är att jag springer framåt för att sätta press på en av deras spelare. Men tydligen har jag stannat av och då small det, berättar Johansson.

Du minns inte så mycket själv av händelsen?

- Nej, jag minns bara att det small till och jag trodde först att någon hade skjutit bollen på min häl eller sparkat undan foten på mig, det var så det kändes. Så jag hann bli lite förbannad, men när jag vände mig om såg jag att jag var helt själv, säger hon och fortsätter:

- Jag frågade June (Pedersen) vad det var som hände. Och då frågade hon om det var jag som lät. Det var då jag insåg väl att det kanske var ganska illa. När jag försökte belasta foten gjorde det riktigt ont.

Örebros medicinska team tog hand om Johansson och konstaterade att det med största sannolikhet rörde sig om ett brott på hälsenan.

Stor omställning väntar
- De la en gipsskena direkt så att jag skulle kunna flyga hem med laget, säger 23-åringen från Kalix, som ska operera sin skadade häl under fredagen.

Det innebär att Johansson har spelat färdigt för säsongen.

Och hon är också osäker på när hon kan göra comeback igen.

- Jag tror att de gipsar foten först som vanligt i ett par veckor, sedan blir det någon slags robotsko under en ganska lång tid. Jag har så lite erfarenhet av hälsenor. Jag har ingen i min närhet som varit drabbad, så jag vet inte alls hur lång rehabtid som krävs. Men jag får börja med operationen och sedan får man ta nästa steg, säger Johansson, som dessutom också blir sjukskriven från sitt jobb som frisör.

- Det blir en omställning att varken kunna jobba eller spela fotboll. Det känns tungt, men det är inget jag kan påverka. Det är bara försöka acceptera läget och försöka göra det bästa av situationen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om