...men Piteås backklippa tror på seger

De har redan stött på varandra flera gånger under säsongen.Men nu är det en allsvensk kvalserieplats i potten.- Vi har ju varit rivaler hela säsongen så jag är extra laddad, säger Piteå Hockeys försvarsklippa Niklas Strandberg.

Backen Niklas Strandberg, som var utlånad till Skellefteå tidigare i år, tror på sitt Piteå.

Backen Niklas Strandberg, som var utlånad till Skellefteå tidigare i år, tror på sitt Piteå.

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

PITEÅ2009-03-07 06:00
Piteå Hockey och Asplöven har ingått i samma grundserie och de har mötts i allettan. Nu ställs de alltså mot vardandra i en sjunde match, och de slåss om en plats till den allsvenska kvalserien.
- Det hade varit kul att få möta något annat lag. Samtidigt är det ju en fördel eftersom vi vet vilka vi möter och hur de spelar, men det är även en nackdel eftersom de vet hur vi spelar, säger Strandberg.
Och jämnt har det varit när lagen tidigare mött varandra. Både spelmässigt och poängmässigt. På de sex spelade matcherna har lagen tagit nio poäng var.
- Det brukar vara jämna matcher då vi möts så det lär bli ett ställningskrig, säger Strandberg och fortsätter:
- Men spelar vi bara ett tight försvarsspel så tror jag att vi har goda chanser att vinna.
Men på isen har det inte bara varit jämnt mellan lagen, utan även lite smågrinigt.
- Det har varit rätt bökigt och stökigt då vi mött varandra. Vi har ju båda varit topplag som slagits om serieseger så det har blivit lite skitsnack på isen, men det hör till, säger Strandberg och tillägger:
- Men just därför skulle det vara hundra gånger roligare att slå ut Asplöven än något annat lag.
Har gjort elitseriedebut under året
I play off 3 möts lagen i bäst av tre matcher och returen spelas uppe i Haparanda på måndag. Om lagen vinner varsin match blir det en avgörande match på tisdag och även den spelas i Haparanda.
- Dagens match är väldigt viktig. Vinner vi den så ser det riktigt bra ut. Då har vi ju två chanser på oss att säkra en plats till den allsvenska kvalserien. Förlorar vi blir det däremot betydligt tuffare.
Och just Strandberg har varit en av de mest tongivande spelarna i Piteå Hockey under säsongen. En viktig kugge i försvaret som även visat prov på offensiva kvalitéer.
Han har svarat för 41 poäng, varav 20 mål och 21 assist, på 29 spelade matcher.
Under säsongen har han även spelat nio matcher med Skellefteå AIK i elitserien.
Men nu är det alltså Piteå Hockey som gäller för hela slanten för 27-åringen.
Och den allsvenska kvalserien är som sagt var inte allt för långt borta.
- Vi har ju redan nu tagit oss långt och gjort det bra, men det är ju kvalserien vi siktar på. Det vore riktigt roligt om vi lyckades. Det blir ju ingen lätt uppgift men det är inte alls omöjligt. Jag tror att vi fixar det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om