Generalen tror på en riktig fest

Tajmingen kunde knappast varit mycket bättre för arrangören.Tre veckor till OS och några av världens bästa skidåkare på startlinjen.- Det är dukat för en riktig skidfest, säger SM-generalen Sven-Erik Pajala.

Sven-Erik Pajala känner harmoni inför SM-veckan. Foto: GÖRAN STRÖM

Sven-Erik Pajala känner harmoni inför SM-veckan. Foto: GÖRAN STRÖM

Foto: Göran Ström

PITEÅ2010-01-20 06:00
Mobilen ringer mer eller mindre konstant.
Någon behöver veta var en arbetsbod ska stå, en annan meddelar att lamporna är på plats.
Sven-Erik Pajala säger att det är en del att styra upp.
Men samtidigt njuter generalsekreteraren för skid-SM i Piteå för fullt.
Mycket talar för att årets mästerskap kommer bli något utöver det vanliga.
Det blir de sista loppen på hemmaplan inför avresan till OS för de svenska stjärnorna, stjärnor som har imponerat stort under världscupsäsongen.
Lägg sedan till att det är åkarna från bland annat Piteå, Gällivare och Tärendö som stått för flera av de lyckade insatserna.
- Det är verkligen dukat för en riktig skidfest. Nu gäller det bara för oss att ta hand om alla som kommer hit, både publik, ledare och åkare, säger Pajala när NSD träffar honom under tisdagen.
Hade ni vågat hoppas på sådan här jackpott när det blev klart att ni skulle få arrangera SM?
- Skidförbundet sa väldigt tidigt att SM skulle bli den sista uppladdningen på hemmaplan inför OS. Det kändes förstås roligt att det var så, säger Pajala, som är harmonisk inför premiärloppet under onsdagen
- Det har känts lugnt de sista veckorna, med både snöläge och allt det andra, förklarar Pajala, som märker att intresset för svensk skidsport i allmänhet och SM i synnerhet är stort just nu.
- Sveriges Television kommer sända tävlingarna, något som inte har varit en självklarhet med SM tidigare. Men det hänger förstås ihop med att de svenska åkarna har gått så bra och att det snart är OS, säger Pajala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om