Första segern för Andersson - men alla föll för en veteran

Förbundsmästerskapet i ställningsskytte över korthåll gav sommarsäsongens första seger för Roger Andersson.Men S3-skytten mötte ändå sin överman i en sällsynt vältoppad veteran.- Jajamen, nu fick dom sig en omgång igen, utbrister Donald Johansson.

Donald Johansson träffade rätt.

Donald Johansson träffade rätt.

Foto:

PITEÅ2011-08-15 06:00

Aleskytten har visserligen prenumererat på topplaceringar i bra många år vid det här laget. Ändå är det med uppenbar förvåning han summerar säsongen så här långt.

- Tror aldrig jag skjutit så bra någon sommar som i år. Har legat där uppe förut men inte alla tävlingar efter varandra, säger Johansson som den här gången slog till med en veteranfinal i utklassningsstil - 145 poäng - efter mer måttliga 183 i grundomgången.

- Bara 183, påpekar han och förklarar:

- Började med två tioettor i ståendet och det är ju inte så vanligt. Sedan sköt jag två raka sexor - bev kanske spänd, den ena hann jag inte ens in på tavlan med innan det small.

- Men i finalen small det av bara rackarn, fortsätter Johansson och skrattar.

Närmare bestämt 50 i liggande, 50 i knästående och 45 i stående. En rad ingen kunde matcha - inte Andersson som haft 185 i grundomgången, inte Gustav Lövgren (186) och inte heller Henry Lindström som skjutit fina 189 och dessförinnan också vann lördagens 300 m -DM i Boden på 570 poäng.

- En kanonfinal, bara att bocka och buga, berömmer Roger Andersson som själv sköt 140 och därmed segrade i seniorklassen, före Nimiselskytten Lövgren.

- Det var framför allt ståendet (46 poäng) som gick bra. Säsongen har varit lite sämre totalt men det här känns bra inför Barentskampen i Sodankylä den tredje-fjärde september, fortsätter han.

För Donald Johansson väntar nu SM i Stockholm kommande helg och därefter NM i Danmark. Bara formtoppen håller i sig när det verkligen gäller...

- Har nog aldrig känt mig så peppad förut men det gäller att inte börja tänka för mycket, säger skytten som samåker söderut med Henry Lindström. Han är säker på sin sak:

- Det blir antingen Henry eller jag - men vi ska ha med oss ett SM-guld hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om