Älskling, du får åka till OS

Magdalena Pajala var på väg hem till SM-tävlingarna i Piteå.Då fick hon sitt livs överraskning - i form av en plats i den svenska OS-truppen.- Hon har gått som på moln efter det, konstaterar sambon och OS-hoppet Jesper Modin.

Sedan tidigare var det klart att Piteås Jesper Modin hade en OS-plats. När han satt i bilen på väg till Piteå tillsammans med sin flickvän Magdalena Pajala kom glädjebeskedet från SOK: även Magdalena får åka till Vancouver. Foto: Göran ström

Sedan tidigare var det klart att Piteås Jesper Modin hade en OS-plats. När han satt i bilen på väg till Piteå tillsammans med sin flickvän Magdalena Pajala kom glädjebeskedet från SOK: även Magdalena får åka till Vancouver. Foto: Göran ström

Foto: Göran Ström

PITEÅ2010-01-20 06:00
Intervju med den svenske sprintstjärnan Jesper Modin skulle handlat om SM-veckan på hemmaplan i Piteå.
Men den ändrar snabbt vinkel när Modin säger:
- Det blir ju extra kul med SM nu när vi nu dessutom är tre åkare från Piteå Elit som ska åka till OS.
Ungefär samtidigt skickar Sveriges Olympiska Kommitté ut ett pressmeddelande som säger att bland annat Magdalena Pajala från Piteå har fått en av de sista platserna i den svenska OS-truppen.
"Riktigt kul för henne"
Fast det är egentligen gamla nyheter för Modin och hans sambo Pajala.
- Vi fick faktiskt beskedet i går när vi satt i bilen på väg hit till Piteå från Östersund. Det är riktigt kul att Magda får den här chansen, säger Modin, som fick sin OS-biljett redan efter världscuptävlingarna i Rogla innan jul.
Men för sambon Magdalena Pajala kom OS-biljetten som en total överraskning.
- Ja, jag visste inte vad jag skulle säga. Det är något man verkligen man drömt om att få göra, åka till OS, men jag trodde aldrig att det skulle går så här snabbt, säger hon till NSD.
21-åringen är nästan chockad över beskedet från SOK.
- Det har gått bra de sista månaderna och ingenting är ju omöjligt, men det här var absolut inget jag räknade med när den här säsongen började, att jag skulle få åka till OS, menar hon.
Telefonen ringer och Pajala försöker styra upp lite praktiska detaljer inför avresan till Vancouver.
- Det blir ju lite att fixa med nu eftersom jag inte alls hade räknat med det här.
"Vi sporrar varandra"
Att nu båda personerna i paret Pajala/Modin får åka till Kanada kan eventuellt ha en inverkan under SM.
- Det är klart att vi sporrar varandra. Går det bra för mig påverkar det ju henne positivt, precis som jag påverkas positivt om det går bra för henne, säger Modin som har störst medaljchanser i sprinten.
Pajala kommer köra samtliga fyra tävlingslopp.
Men målsättningen är en aning försiktig.
- Det blir att åka fort på alla distanser och bara gå in och kriga och bara göra mitt bästa. Jag får väl se hur kroppen mår. Det har blivit ganska mycket lopp den sista tiden. Jag börjar känna av det lite grann. Men det är mer mentalt än fysiskt.
Men du kan kanske åka på ren glädje nu efter OS-uttagningen?
- Haha...ja, det känns som det kan räcka ganska långt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om