Åh, vilken skön skrällkväll, Piteå

Piteå-Umeå 1-1!!!Undret på LF arena fick hela fotbolls-Sverige att hicka till. Och ända kände många i Piteå ett stänk av besvikelse.- Det är naturligtvis ett kanonresultat. Men det kan inte hjälpas, det känns lite halvvisset, säger lagkaptenen Mari Lundqvist.

piteåfotbollen

piteåfotbollen

Foto:

PITEÅ2009-06-16 06:00
När Johanna Lindahl gav Piteå ledningen i minut 26 var det många som höjde på ögonbrynen. Efter en utmärkt framspelning av June Pedersen fick Lindahl perfekt träff med vänstern och hennes allra första mål i allsvenskan var ett faktum.
I det läget undrade alla: när skulle Umeå vakna?
Svaret blev: aldrig.
Piteå blev aldrig utspelat och höll jämna steg hela matchen. Umeå dominerade, men skapade få riktigt heta chanser. Umeå vann hörnorna med 16-0, men hade förtvivlat svårt att utnyttja övertaget.
I minut 86 kom ändå kvitteringen. Men frågan är om inte Emelie Lövgren skulle haft frispark för en tröjdragning momentet före. I stället fick Ramona Bachman fritt fram och gjorde inget misstag.
Piteåtränaren Peter Grundström:
- Emelie drogs i tröjan och knuffades. Mer säger jag inte.
Även om kvitteringen kom snöpligt så hade Piteås tjejer anledning att känna sig stolta. En poäng mot ett av Europas bästa lag. Smaka på det.
Vilken match, Labbé
Bakom resultatet låg en gedigen laginsats men med en lysande stjärna och artist som stack ut:
målvakten Stephanie Labbé.
Hon var i alla avseenden huvudet högre än alla andra.
- Extra roligt med tanke på att mina föräldrar från Kanada var på besök och såg matchen, säger hon.
Labbé kunde inte valt ett bättre tillfälle att glänsa.
- Det är inte ofta man är besviken över ett kryss mot ett lag av Umeås kapacitet. Men vi börjar alltmer växa in i den allsvenska kostymen. Vi har blivit lite tuffare och rejälare i vårt spel, säger Peter Grundström.
Visade noll respekt
Piteå visade ingen respekt mot de namnkunniga Umeåstjärnorna.
- Vi gick helt enkelt ut för att ha roligt, säger Mari Lundqvist. Och även om Umeå dominerade så kändes det aldrig riktigt farligt.
Umeåtränaren Mika Sankala lyfte på hatten för Piteå:
- Piteå ska ha en eloge. De slet otroligt hårt och trots allt måste vi vara nöjda med en poäng. Matchen var en stor besvikelse. Vi tände aldrig till och vi måste granska oss själva efter det här, säger Mika Sankala.
Publiksiffran 1877 var säkert femhundra fler innan matchen var slut. Många vallfärdade till Kvarnvallen när de fick rapporter om att Piteå ledde.
Det räckte inte hela vägen. Men 1-1 var gott nog.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om